AİBÜ BESYO Öğrencisi, Artık Bir Olimpiyat Sporcusu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi ve Milli Kayakçı Ayşenur Duman, 9-25 Şubat tarihleri arasında Güney Kore’de gerçekleştirilecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek.

8 sporcumuzun yarışacağı Milli Takım’da yer almayı başaran Ayşenur Duman, kayaklı koşu branşında ay yıldızlı formayı giyecek. 4 yıl önce Milli Kayakçı olan 18 yaşındaki öğrencimiz aynı zamanda, kış olimpiyatlarında kayaklı koşu branşında yarışacak en genç sporculardan biri olacak.

Antrenmanlarını Gerede Arkut Dağı Kayaklı Koşu Merkezi’nde yapan milli sporcumuz, bugüne kadar, uluslararası 65 yarışta, 19 madalya kazandı; geçen yıl düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda (EYOF) ise ilk 10’a girerek, bu branşta Türkiye’nin kadınlardaki en iyi derecesini yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AİBÜ Rektörlüğü’ne gönderdiği tebrik mesajı ile genç sporcumuzu kutladı. Bakan Bak, mesajında; “Sporcu kardeşimize 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları yolunda verdiğiniz destekler için devletimiz adına teşekkür ediyor, Cenab-ı Allah’tan O’na ve bizlere daha büyük başarıları yaşatmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AİBÜ Rektörlüğü olarak bizler de sevgili öğrencimiz Ayşenur Duman’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Önceki İçerikCERAmini II. Uluslararası Çağdaş Seramik Sergisi
    Sonraki İçerik‘Gençlerden Geleceğe Mektup’ Yarışması