AİBÜ, Ayakkabı Projesi İçin Şimdi de İspanya’da…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu’nun koordinatörlüğünü yaptığı ‘Ayakkabı İmalatında Yeni Tasarımların ve Üretim Tekniklerinin İncelenmesi’ konulu proje kapsamında Çek Cumhuriyeti’ne giden ilk grubun ardından 20 kişiden oluşan ikinci grup da İspanya’ya giderek çalışmalarına başladı.

Proje grubu, İspanya’nın ünlü şehirleri Sevilla ve Cordoba’da ayakkabıda yeni eğilimler ile ‘tasarım, üretim, markalaşma ve pazarlama’ konularının ele alındığı toplantılara katıldılar ve çalışma ziyaretlerinde bulundular. Görüşmelerde İspanyol yetkililere, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Gerede Meslek Yüksekokulu ile ülkemizdeki ayakkabı, deri, tekstil ve saraciye (deri ürünü malzemeler) hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Grup; proje ortaklarından Nureler Educationand Training Organization şirketi yetkilisi Erdem Erdal ile birlikte Sevilla’da ilk, orta, lise ve yüksekokul düzeyinde eğitim veren Institato Encianza Segundalia’yı ziyaret etti. İspanya’da ayakkabı üretimi ve pazarlaması konularında verilen eğitim hakkında okul müdürü Adolfo Avila Espana’dan bilgi alan grup, okulun derslik ve laboratuvarlarını da gezdi.

Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Gerede Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği, TASEV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Bolu Ayakkabıcılar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

Proje kapsamında 20 kişilik grup içinde yer alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ve Müdür Yardımcıları Mesut Aköğretmen ile Ayhan Milli, öğretim görevlileri Nuri Sezer, Berna Zeybek Akay, Semra Bozdoğan, Hatice Somçağ ve Adalet Ana Duru, Gerede MYO Sekreteri Seyit Oral ile Gerede Uygulamalı Bilimler YO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferudun Kaya İspanya’da çalışmalarına devam ediyor.

Önceki İçerikAİBÜ, Öğrencilerini İş Hayatına Hazırlıyor
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Usta Ressamlar Yetişiyor