AİBÜ Ar-Ge Proje Pazarı’nda 25 Proje Yarıştı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğinde TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlenen 2016 Ar-Ge Proje Pazarı ve Yarışması sonuçlandı. 25 projenin yer aldığı yarışmada, Okan Koraş, “El Hareketleri ile Yönlendirilebilen Esnek Sensör Sistemli Bomba İmha Robotu Prototip Tasarımı ve Üretimi” projesiyle 1’inci; Özgür Çakır, Emrah Biçer ve Mücahit Hakan Rüzgar “3D Printer” projesiyle 2’nci; Mahmut Topkara ise “Yüksek Gerilim Transformatörü Tasarımı” projesiyle 3’üncü oldu.

Proje Pazarı’nın İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda düzenlenen açılışına, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, BTSO Başkanı Türker Ateş, Bolu Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, AİBÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Eker ile akademisyenler ve proje sahipleri katıldı.

Açılışta konuşan Doç. Dr. İsmail Eker, merkezin misyonunun üniversite ile sanayi arasında köprü vazifesi görmek olduğunu belirterek, “Üniversitede üretilen nitelikli bilginin teknolojiye aktarılması ve bu sayede milli teknolojinin geliştirilmesi ve ortaya çıkacak katma değerin ülkemize katkı sağlaması gerekmektedir. Buna katkı sağlayacak Ar-Ge Proje Pazarı’nın önümüzdeki yıllarda gelenekselleşerek devam etmesini temenni ediyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Coşkun: “Temel Amacımız Proje Üreterek Ülkenin Ekonomisine ve Teknoloji Üretim Potansiyeline Katkıda Bulunmak”

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, üniversitelerin bilgi birikimlerini ilgili paydaşlarla paylaşarak ülkenin gelişmesine katkı sağlamak zorunda olduklarını ifade ederek, bu kapsamda AİBÜ olarak son yıllarda Teknokent’in açılması ve Teknoloji Transferi ofisinin kurulması gibi adımlar attıklarının altını çizdi. Coşkun, “Ar-Ge Proje Pazarı’nın düzenlenmesiyle, bu alanda çalışanların emeklerini, bilgi ve maharetlerini ortaya koyabileceği bir ortam sağlandı. Aslında burada üniversite olarak yapmaya çalıştığımız şu: Proje yapma, üniversiteyle, sanayiyle, bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir kültür haline gelmeli. Temel amacımız daha fazla proje üretebilmek ve ülkenin ekonomisine ve teknoloji üretim potansiyeline katkıda bulunmak.” diye konuştu.

BTSO Başkanı Türker Ateş’in konuşmasının ardından İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge Yenilik ve Reform paketi hakkında sunum yaptı; KOSGEB Kobi Uzman Yardımcısı Elif Semerci ise Kosgeb ve destek programları hakkında izleyicileri bilgilendirdi.

Projeler Hakkında Bilgi Aldılar

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde sergilenen projeleri gezerek bilgi aldılar. Yarışmada, danışmanlığını Doç. Dr. Birhan Işık’ın yaptığı 1’inci olan projeye 2000 TL, danışmanlığını Öğr. Gör. Muhsin Uğur Doğan’ın yaptığı 2’nci olan projeye 1500 TL, danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Murat Fidan’ın yaptığı 3’üncü olan projeye ise 1000 TL ödül verildi. Danışmanlara tablet hediye edilen yarışmada, dereceye girenlere ayrıca plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Dereceye girenlere ödülleri; Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, BTSO Başkan Yardımcısı Lebibe Özçağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Eker tarafından verildi.

Yarışmada; danışmanlığını Prof. Dr. Ercan Yılmaz’ın yaptığı Şenol Kaya’nın “Alan Etkili Nükleer Radyasyon Dedektörlerinin (NürFET) Üretimi ve Karakterizasyonu projesi 4’üncü, danışmanlığını Doç. Dr. Nusret Karakaya’nın yaptığı Güllü Gamze Şepçi ve Berkan Çelik’in “TiO2 ile İşlenmiş Aktif Karbon Üretimi” projesi ise 5’inci oldu.

Önceki İçerikİzzet Baysal Şükran Günleri 2016
    Sonraki İçerikİzzet Baysal’a Saygı ve Şükran Yürüyüşü İçin Araç Tahsisi Hk. Duyuru