AİBÜ 15 Temmuz Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Vekili Süleyman Mollaibrahimoğlu, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erol Ayaz, Prof. Dr. Hamit Coşkun ve Doç. Dr. Ömer Başkan, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının birinci yıldönümünde Şehit Fatih Kalu ve Şehit Ozan Özen’in ailelerini ziyaret etti.

Mollaibrahimoğlu ilk olarak, 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin yaşadığı hain darbe kalkışmasında milli iradesi ve vatanına sahip çıkıp direnirken Ankara’da şehit düşen AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu öğrencisi Fatih Kalu’nun ailesini Gerede’de bulunan evlerinde ziyaret etti. Mollaibrahimoğlu, Fatih Kalu’nun babası Erdal Kalu ve annesi Nezaket Kalu’dan Fatih Kalu hakkında bilgiler aldı, şehadetinin nasıl gerçekleştiğini öğrendi. Mollaibrahimoğlu şehit ailesine başsağlığı diledikten sonra Fatih Kalu’un Gerede Şehir Mezarlığında bulunan şehitliğini ziyaret etti.

Mollaibrahimoğlu daha sonra hain darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nı korurken şehit düşen polis memuru Ozan Özen’nin Bolu Sümer Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Mollaibrahimoğlu, Ozan Özen’nin babası Metin Özen, annesi Emine Özen ve kardeşi Özkan Özen’den şehit Ozan Özen hakkında bilgiler aldı. Ziyaretin ardından şehit polis memuru Ozan Özen’in Bolu Şehitler Mezarlığında bulunan kabrini ziyaret etti.

Ziyaretlerde AİBÜ Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Başkan Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
    Sonraki İçerik15 Temmuz’u Unutmadık Unutturmayacağız!