Abdurrahman Uzun, Üniversite Gençliğiyle Buluştu

Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) “Yeni Nesil Okuyor” projesi kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında TÜGVA ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından Yeni Nesil Okuyor konferansı düzenlendi. Konferans kapsamında “Kukla, Kuklacı ve Ben” başlığı altında sunum yapan Abdurrahman Uzun, Türkiye’de senelerce nasıl bir algı yönetimi yapıldığını anlattı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salondaki konferansı; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, KYK Bolu İl Müdürü Şerafettin Çilkara, TÜGVA Bolu İl Temsilcisi Sadık Kuru ve il yönetimi, il müdürleri, akademisyenler, daire başkanları ve öğrenciler izledi.

“Aslanların hikayelerini anlatmazsanız millet avcı yalanları dinler. Biz de bu sahnelerde gerçek olanları dile getirmeye çalışıyoruz.” diyen Abdurrahman Uzun, senelerdir milletimizin değerleri ve algılarıyla oynandığını vurguladı. Uzun, herkes ipteki cambazı ha düştü ha düşecek diye izlerken aslında o sırada cüzdanlarının çalındığını anlattığı Cambaza Bak videosunun algı yönteminin örneklerinden biri olduğunu Türkiye’deki reklam, dizi vb. sektörlerden örnekler vererek anlattı.

Türkiye’de Suriyeliler, dünyada ise Müslümanlar üzerine oynanan oyunlar ve algı yöntemlerini örneklendiren Abdurrahman Uzun, özetle “Suriyelilerin niçin ülkemizde olduklarıyla ilgili çok fazla olumsuz yorum yapılıyor değil mi? Bazen biz de bu tuzaklara düşüyoruz. Oysa Allah yıllar sonra bize ensar olma imkânı verdi. Muhacir, muhacirliği yapamıyor olabilir, bu onun problemi. Ama biz ensarlığı elden bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

1993’te Avrupa’nın ortasındaki savaşta Bosna Hersek’teki tarihi Mostar Köprüsü’nü 200’ü aşkın bombayla yıkamadıklarını vurgulayan Abdurrahman Uzun, “Mostar Köprüsü ancak kilit taşları bulunduktan sonra yıkılabildi. Ben de şimdi sizlerden rica ediyorum. Kilit taşlarınızı tespit edin. Kilit taşınızı koruduğunuz müddetçe dışarıdan top atılsa sizi yıkamaz. Hz. Ali’nin sözünde olduğu gibi ‘Dert bende, bilmiyorum. Derman yine bende, görmüyorum. Bütün âlem bende toplanmış, ben hâlâ kendimi basit bir şey zannediyorum.’ Eşref-i mahlûkuz biz. Bu topraklar yeniden dirilirken sizler oturup filmi izleyen değil oynayan olun. Kuklayla uğraşırsanız boşa zaman kaybedersiniz, derdiniz kuklacı olsun. Algı yöntemleriyle aklınızla dalga geçmeye çalışanlara tav olmayın. Müslüman uyanık olmak zorunda, unutmayın.” diye konuştu.

Konferans, Abdurrahman Uzun’a hediye takdiminin ardından sona erdi.

Önceki İçerikHocalı Katliamında Kaybettiğimiz Azerbaycanlı Kardeşlerimizi Rahmetle Anıyoruz
    Sonraki İçerik2019-2020 Akademik Yılı Farabi Giden Öğrenci Başvuruları