68 Hemşire Mezun Oldu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) hemşirelik eğitimi alan 68 öğrencimiz, ailelerin ve öğretim elemanlarının da katıldığı törende mezuniyet sevinci yaşadılar. Kongre Merkezinde düzenlenen törende, Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nde öğrenim gören 68 öğrenci, Hemşirelik yemini etti ve mezuniyet belgelerini aldı. Törene, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Arzu İlçe ile il müdürleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
    Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, hemşirelerin sektörün bütün iş yükünü taşıdıklarını ve emeklerinin çok değerli olduğunu ifade ederek, “Mesleğimiz hemşiresiz olmaz, hemşireler bu açıdan bizim göz bebeğimiz. Biz hastalarımızı hemşire arkadaşlarımıza emanet ederek rahat uyuyoruz. Hemşirelerimiz bu işin tüm emeğini yüklenmiş oluyorlar, bu açıdan kendilerine minnettarız.” dedi. Konuşmasında topluma hayırlı evlatlar yetiştiren aileleri ve öğretim elemanlarını da kutlayan Prof. Dr. Öztürk, genç hemşirelere seslenerek, çok değerli ve kutsal bir görevi yerine getireceklerini hatırlattı ve hastalarla ilişkilerinde şefkatli olmayı unutmamalarını istedi.
    Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere teşekkür plaketleri verildi. Mezuniyet belgelerini 4 yıl boyunca kendilerini yetiştiren öğretim elemanlarından alan öğrenciler, hep bir ağızdan Hemşirelik yemini ettiler. Törenin sonunda keplerini sevinç içinde havaya fırlatan öğrenciler, mezuniyetlerini sevdikleriyle kutlamaya devam ettiler.

Önceki İçerik2014-2015 Erasmus Personel Ders Verme Hereketliliği Başvuruları
    Sonraki İçerikAR-GE Vakfı Bilimsel Yayınları Teşvik Programı Başvuru Duyurusu