52. Kütüphane Haftası Başladı

Bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında “Kütüphaneler ve Çok Kültürlülük” özdeyişiyle kutlanan 52. Kütüphane Haftası, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen programla başladı. AİBÜ Kütüphane Topluluğu tarafından hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler kapsamında ilk olarak Yazar Ayşe Kulin, öğrencilerle bir araya geldi.

Kongre Merkezi Bordo salondaki programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Kütüphane Haftası’nı kutlayarak, haftanın mottosu olan çok kültürlülüğün önemine dikkat çekti. Çok kültürlülüğün farklı düşünce, yaklaşım, dünya görüşü ve dine, tahammül ve hoş görüyü gerektirdiğini ifade eden Gençer, çok kültürlü yaşamın zor ama öğrenilebilir olduğunu, yaşadığımız global çağda bunu öğrenmenin gerekli olduğunu söyledi.

Çok kültürlülüğün farklılıkları kabullenme süreci olduğunu belirten Gençer, “Çok kültürlülük uçlarda değil ortak paydalarda birleşmektir. İnsanların ortak yönlerine hitap eder. İnsanların ortak yönü ise akıldır. Kütüphaneler de çok kültürlü bir yaşam alanıdır ve Dünya kültür mirasını barındırırlar.” diyerek, öğrencilere kütüphaneleri kullanmalarını ve kitapların yanı sıra gazete ve dergileri de takip etmelerini tavsiye etti.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, okumayan bir toplum oluşumuzun cezasını her alanda çektiğimizi vurgulayarak, özetle “Yeteri kadar okumuyoruz, kitaplardan faydalanmıyoruz. Ücretsiz kitaplara ulaşabileceğimiz kütüphaneleri kullanmıyoruz. Unutmayalım; bilgi, hoşgörü ve uzlaşıdır. Bilgili insan mütevazı olur, barıştan yana olur. Karşısındaki insanın düşüncelerine saygılı olur. Korsan kitap yerine de okumak istediğimiz kitapları kütüphanelerden ödünç alalım.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yazar Ayşe Kulin’in söyleşisi gerçekleştirildi. Kitapların insanları tanımayı ve empati yeteneğini geliştirdiğine vurgu yapan Kulin, her kitaptan çıkarımlar yapabilmenin önemine değindi. Programın sonunda kitaplarını imzalayan Ayşe Kulin’e öğrenciler tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında AİBÜ İzzet Baysal Kültür Merkezi önünde bir araya gelen öğrenciler ise, 81 ille aynı anda kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Önceki İçerikBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge Reform Paketi Tanıtıldı
    Sonraki İçerikTimsal Karabekir, Babası Kazım Karabekir’i Anlattı