38 Üniversite, AİBÜ’deki Sosyal Bilimler Kongresi’nde Bir Araya Geldi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İktisat Topluluğu tarafından “Ulusaldan Küresele İktisadi, Siyasi ve Toplumsal Sorunlar” başlığı çerçevesinde, 3. Karadeniz Sosyal Bilimler Öğrencileri Kongresi düzenlendi.

38 üniversiteden öğrencilerin sunum yaptığı kongrenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar yaptı. Bu tür kongreleri özellikle lisans öğrencileri açısından çok önemsediğini ifade eden Bahar, “Bu kongreleri, lisans öğrencilerimiz için, akademik bilincin yerleştiği ve fikir alış verişinin yapıldığı ortamlar olarak, biz öğretim üyelerinin düzenlediği organizasyonlardan daha önemli buluyorum. Bu tür ortamlara iştirak eden öğrencilerimizin de, ileride, akademik alanlarda çalışmalar yapmak için önemli bir fırsatları olduğu düşüncesindeyim.” dedi ve öğrencilerin verimli bir kongre süreci geçirmelerini temenni etti.

AİBÜ İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyit Köse ise, kongre programının içeriğine değinerek, “Öğrencilerin sunum yapacakları her bir konu çok iyi seçilmiş. Kongre konuları arasında, fikir yürütülerek ve tartışılarak, ileriye yönelik olgunlaştırılabilecek pek çok şey var. Bu açıdan kongrenin öğrencilere katkısının büyük olacağını düşünüyorum.” dedi.

3 gün süren kongre kapsamında, AİBÜ’nün yanı sıra İzmir Katip Çelebi, Nişantaşı, Kırklareli, Ordu, Artvin Çoruh, Selçuk, Van Yüzüncü Yıl, Sakarya, Süleyman Demirel, Çankırı Karatekin, İstanbul Bilgi, Yıldırım Beyazıt, Orta Doğu Teknik, Hacettepe, Dokuz Eylül, Trakya, Niğde, Dicle, Dumlupınar, Karabük, Ankara, Karadeniz Teknik, Giresun, Ondokuz Mayıs, Kocaeli, Uludağ, Aksaray, Kastamonu, Bilecik Şeyh Edebali, Cumhuriyet, Marmara, Karamanoğlu Mehmet Bey, İnönü, Pamukkale, Muğla Sıtkı Koçman, Akdeniz ve Bartın üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler sunum yaptılar. Kongre, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Şimşek ve öğrencilerin yaptığı değerlendirmenin ardından sona erdi.

Önceki İçerikŞan Konseri
    Sonraki İçerikAİBÜ’de Hadis İnkârcılığı ve Müsteşrikler Paneli…