30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Şanlı tarihimizin, en parlak zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramını tüm bir millet olarak yeniden kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Yaşadığımız topraklarda bin yıldır dünyaya örnek olacak bir medeniyet inşa eden aziz milletimiz; 30 Ağustos’ta, her ne şart altında olursa olsun vatanı ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini ve sahip olduğu medeniyet değerlerini ebediyen yaşatacağını dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır.

30 Ağustos Zaferi, Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nde olduğu gibi inanç, azim ve kararlılıkla çalışıldığında başarıya ulaşmanın mukadder olduğunu milletimize yeniden göstermiştir. Üniversite olarak, bu ruhu yaşatmayı ve üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle durmadan çalışmayı en temel ilke olarak benimsiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimiz başta olmak üzere Üniversitemiz personelinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı  kutluyor, zaferin mimarları olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silâh arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Süleyman MOLLAİBRAHİMOĞLU

Rektör V.