30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Şanlı milletimiz Malazgirt’ten bu yana iman, vatan ve bayrak uğrunda, büyük mücadele azmiyle, nice büyük badireleri zaferle taçlandırmış, bin yıldır bu topraklarda yer almasını bilmiştir.

96 yıl önce vatan toprağı işgal edilmeye ve özgürlüğü esaret altına alınmaya çalışılan milletimiz, istiklal mücadelesini en zor şartlarda, imkansızlıklara rağmen büyük bir kahramanlık destanıyla yazarak 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zafer kazanmış, Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Şanlı milletimizin 30 Ağustos zaferi; inanç, azim ve kararlılıkla çalışıldığında başarıya ulaşmanın mukadder olduğunu yeniden göstermiştir. Üniversitemiz bu ruhla, üzerine düşen sorumluluğun bilinci, her alanda yükselme ve gelişme vizyonuyla, 2023-2053-2071 hedeflerini de dikkate alarak durmadan çalışmayı en temel ilke olarak benimsemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimiz başta olmak üzere Üniversitemiz personelinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, zaferin mimarları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm silâh arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Önceki İçerikTürkiye Yerel Buğdaylar Sempozyumu