29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kurtuluş Savaşımızı zafere götüren yegâne etken, düşmanın çizmesi değmiş vatanını kurtarmak için bağımsızlık ve istiklal aşkıyla yanan aziz milletimizin; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle her türlü zorluğa göğüs gererek gösterdiği destansı mücadelesidir.

Bin yıllık medeniyet tasavvuru idealleri, şanlı Milli Mücadele Zaferi’nin nüvesidir. Bu idealleri idame ve ikame eden, geleceğe taşıma azmindeki necip milletimiz kararlılığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları önderliğinde kazandığı büyük zafer sonrasında, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti kurarak tüm dünyaya ilan etmiştir.

97. yılında Cumhuriyetimiz, milletimizin ortak iradesinden aldığı güçle bugüne kadar çok önemli mesafeler kat ederek, belirlemiş olduğu 2023 hedeflerini yakalamak için emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak bizler, aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakârlıklarıyla kurduğu Cumhuriyetimizi yaşatmak adına, üzerimize düşen görevleri gece gündüz demeden çalışarak gerçekleştirme kararlılığındayız.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, hür ve bağımsız şekilde yaşamak üzere cennet vatanımızı bizlere emanet eden istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, öğrencilerimiz, personelimiz ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Önceki İçerikMevlid Kandili Mesajı
    Sonraki İçerikKamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim (2020) Görevli Tercih İşlemleri