24 Kasım Öğretmenler Günü AİBÜ’de Kutlandı…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) Öğretmenler Günü kutlama programı düzenlendi. Programda, Gazi Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Arslan, ‘Nasıl Bir Öğretmen’ konulu konferans verdi. Sakarya Üniversitesi Nazende Müzik Topluluğu’nun Azeri türküler seslendirdikleri konser ise ilgiyle dinlendi. Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Bahar, “Konu öğretmenlik mesleği olunca söylenecek çok söz var. Bu aslında bir gönül meselesidir, ilgi ve motivasyon işidir. Bizler öğretmen yetiştiren insanlar olarak zaten sınıf ortamında herhangi bir öğrencimizin gözündeki o şevki gördüğümüzde ne kadar önemli bir mesleği icra ettiğimizi görüyoruz.” diyerek bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Eğitim Fakültesi’nin topluma hizmet uygulamaları kapsamında çalışmalar yaptığını anlatan Bahar, kitap ve kırtasiye yardımlarının yanı sıra mezunlarımızın atandıkları köylerde okulların fiziki şartlarının ve alt yapısının yenilenmesine kadar çaba gösterdiklerinin altını çizdi. Bahar konuşmasını, şehit öğretmenler ile ebediyete intikâl etmiş öğretmenleri rahmetle anarak tamamladı.

Nasıl Bir Öğretmen?

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Orhan Arslan ise verdiği konferansta, öğretmenin öğreten, eğiten ve terbiye eden olduğunu belirterek, “Allah’ın birinci esması Rab’dır. Rab, terbiye eden, öğreten demek. Yani öğretmenlik bu manada kutsal bir meslek. Öğrencilerimizi hem eğiteceğiz hem terbiye edeceğiz hem de her işlerinde yardımcı ve müdahil olacağız.” diye konuştu.  Arslan, “Çocuk değerlidir, öğretmen sorumludur. İyi öğretmen öğretirken kendi de öğrenendir. Sevgi, şefkat, ilgiyle, bilerek ve bağışlayıcı olarak öğretmek gerek.” dedi.

Konferansın ardından Sakarya Üniversitesi Nazende Müzik Topluluğu, 12 Azeri türküden oluşan bir konser verdi. Solist Prof. Dr. Nilgün Sazak’a piyanoda Bekir Kurşunet, tarda Kazım Gürkan, akordiyonda ise Özgür Salar eşlik etti. Programın sonunda Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Orhan Arslan’a teşekkür plaketi verdi; Prof. Dr. Nilgün Sazak ile konser arasında kendi yazdığı Azeri bir şiiri okuyan Sazak’ın babası İlyas Şengül’e çiçek takdim etti. Topluluğun diğer üyelerine de öğretim elemanlarımız tarafından çiçekler verildi.

Önceki İçerikLojman Tahsis Komisyonu Duyurusu
    Sonraki İçerikÖğrenci Kültürel Gelişim Programında Bu Hafta