2020-2021 KA103 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları

    2020 Bütçesi, 2020-2021 Akademik Yılı KA103 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvurularına ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır.

    Bilindiği gibi Covid-19 küresel salgını nedeniyle Erasmus+ kapsamında alınan başvuruların değerlendirmesi ertelenmişti. Ancak ülke sınırlarının tekrar açılması ve Ulusal Ajansın duyuruları doğrultusunda başvuruların değerlendirilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda anlaşmalı olduğumuz Üniversitelerden Erasmus Öğrencisi alıp almayacaklarına dair bir dönüş talebinde bulunuldu. Koordinatörlüğümüze olumlu yönde görüş bildiren Üniversiteleri tercih eden öğrencilerin başvuruları SADECE GÜZ DÖNEMİ için değerlendirilmiştir. Bahar dönemi için salgının seyrine göre ilerleyen tarihlerde yeni bir değerlendirme yapılıp paylaşılacaktır.

    2020-2021 Akademik Yılı KA103 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları için tıklayınız.


    Başvuru sonuçlarına göre kabul edilen öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler:

    • Bu sonuçlar bir ön değerlendirme olup kesin sonuçlar karşı Üniversitelerden geldikten sonra ortaya çıkacaktır (Salgın nedeni ile Karşı Üniversite başvuruları kabul etmeme hakkını saklı tutar).
    • Başvurusu kabul edilen öğrenciler programa katılması halinde hem yüz yüze hem de online eğitim alacaklardır. Bu kapsamda öğrenci ilgili ülkeye gitmek zorundadır (sadece online eğitimi kabul eden Üniversite bulunmamaktadır).
    • Salgının seyrine göre programda değişiklikler meydana gelebilir. Seyahat kısıtlaması, sınırların kapatılması veya diğer bazı önlemler nedeniyle hareketliliğe katılamama durumu söz konusu olabilir.
    • Karşı Üniversitede salgın nedeni ile sorunlar oluşabilir.
    • Salgın nedeni ile oluşabilecek olumsuzluklar durumunda Erasmus ofisi hibeye ilave olarak ek ödeme Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans kararına bağlı olacaktır.

    Başvurusu kabul edilen öğrencilerin yapması gerekenler:

    • 07.09.2020 tarihi saat 17:00’a kadar programa katılıp katılmayacağına dair görüşünüzü açık bir dille yazarak erasmus@ibu.edu.tr adresine e-posta göndermeniz gerekmektedir. E-postanız tarafımıza ulaştığında “e-postanız tarafımıza ulaşmıştır” yanıtı gelecektir (24 saat içerisinde).
    • 07.09.2020 tarihi saat 17:00’a kadar kabul edilen adaydan herhangi bir e-posta alınmamışsa başvuru değerlendirmesi kendinden bir sonraki adaya geçecektir.
    • Programa katılmak isteyen adayların süreç içerisinde oluşabilecek sorunları göze alması gerekmektedir.
    • Gidilecek ülkenin vize işlemlerinin takibi, Covid-19 testi, ek sigorta ya da diğer belgelerin temini gibi işlemlerden öğrenci sorumludur.

    Diğer bilinmesi gerekenler:

    • Bahar döneminde gitmek isteyenler için salgının durumuna göre ilerleyen tarihte yeni bir değerlendirme yapılacaktır.
    • Güz dönemi için kabul edilen ancak Bahar döneminde gitme planı olan öğrencimizin hakkında herhangi bir kayıp olmayacak ve ilerleyen tarihte olabilecek değerlendirmede Bahar dönemi için yeniden sıralamaya girecektir(puan sırasına göre). Ancak bu değerlendirme için yukarıda da bahsedildiği gibi 07.09.2020 tarihi saat 17:00’a kadar tarafımıza erasmus@ibu.edu.tr vasıtasıyla kısa ve net olarak bilgi verilmelidir.

    Ayrıntılı bilgi için : http://erasmus.ibu.edu.tr/component/k2/item/437-2020-2021-akademik-yili-ka103-erasmus-ogrenci-ogrenim-hareketliligi-basvuru-sonuclari

    Önceki İçerikAşura Gününüz Mübarek Olsun
    Sonraki İçerikBAİBÜ Akademisyenlerinden İyilik Projesi