2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni

    Üniversitemizin lisans ve önlisans düzeyinde üniversite sıralamasında dereceye giren; fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını ise birincilikle bitiren mezunlarını ödüllendirdiği 2019-2020 Akademik Mezuniyet ve Ödül Töreni, Kovid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

    Törene; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ömer Ersever, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, İl Müftüsü Orhan Genç, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Haluk Kaya, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, Üniversitemiz Senato Üyeleri ile lisans ve önlisans düzeyinde ilk 3’e giren öğrenciler, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul birincileri ve ailelerinden en fazla iki kişi katıldı.

    Pandemi nedeniyle tüm tedbirlerin eksiksiz uygulandığı törende katılımcılar, giriş-çıkışlarda ve tören esnasında, maske ve sosyal mesafe kuralına uydular. Salona girişte tüm katılımcılara, üniversitemizde üretimi gerçekleştirilen 5’er adet maske ve yine üniversitemiz üretimi el dezenfektanları hediye edildi.

    Bölüm ve Program Birincileri de İnteraktif Ortamda Mezuniyet Törenine Katıldılar.

    Ödül törenine katılan üniversitemizin birinci, ikinci ve üçüncüleri, fakülte, yüksekokul birincileri meslek yüksekokulu birinci, ikinci ve üçüncüleri ile meslek yüksekokulu birincilerinin yanısıra bu yıl ilk defa fakülte ve meslek yüksekokulu bölüm ve programlarından birincilikle mezun olan mezunlarımız, pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında törene interaktif bağlantıyla katıldılar. Lisans bölüm birincileri adına Ayşegül Akman ve meslek yüksekokulu program birincileri adına da Hayrünnisa Şentürk interaktif ortamda salonda bulunan katılımcılara birer selamlama konuşması yaptılar.

    Tören, https://youtu.be/4Schi6OpQwM adresinden canlı olarak yayınlandı. Törenin tamamı aynı bağlantı adresi üzerinden kaydedilerek erişime açık hale getirildi.

    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, “Anadolu Güneşi Bağlama ve Keman İkilisi” müzik dinletisini, Prof. Dr. Uğur Alpagut ve Kemal Bilsel Sarısözen sundular. Beğeniyle dinlenen mini konserin sonunda sanatçılara, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından teşekkür plaketi verildi.

    Rektör Alişarlı; “Pandemi Şartlarında Eğitim Öğretim Yılını Yoğun Gayretlerle Başarıyla Tamamladık.”

    Törenin açılış konuşmasını BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Alişarlı konuşmasına Hicri Yılbaşını tebrik ederek başladı; “Bugün, İslâm âlemi için önemli bir gün. Bugün, 1 Muharrem 1442. Bu nedenle, Hicri yeni yılımızın, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlar için barış, huzur, mutluluk, bereket ve sağlık getiren hayırlı bir yıl olması duasını ediyorum” ifadelerini kullandı.

    Rektör Alişarlı, “Üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi için yoğun çaba harcadığımız bir dönemde, tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi dolayısıyla, eğitim ve öğretimi aksatmadan yürütmek için yoğun gayretlerle 2019-2020 akademik takvimimizi tamamladık. Mezuniyet törenini, ne yazık ki, Kovid-19 salgını nedeniyle sınırlı bir katılımla gerçekleştirmek durumunda kaldık. Bu tercihimizdeki temel etken elbette, öğrencilerimizin, ailelerinin ve üniversite çalışanlarımızın sağlığını korumak ve tehlikeye atmama sorumluluğumuzdandır. Törenimizde, dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim ettiğimiz bugünün mutluluğunu yaşarken, bir yandan da öğrencilerimizin ve ailelerinin, öğretim üyelerimizin bir kısmının burada bizimle olamamalarının üzüntüsünü derinden yaşıyoruz.” diye konuştu.

    Rektör Alişarlı: “Pandemi Sürecinin Eğitime Olan Olumsuz Etkilerini En Aza İndirgedik”

    Üniversitenin sunduğu uzaktan eğitim alt yapı imkanlarının kullanılarak, idari ve akademik personelin başarılı ve uyumlu çalışmalarıyla, bahar döneminde derslerin senkron ve asenkron olarak dijital ortamda gerçekleştirildiğini kaydeden Rektör Alişarlı, “Pandeminin eğitime olan olumsuz etkilerini en aza indirerek, bu süreci pek çok üniversiteden daha başarılı olarak tamamladık.” dedi.

    Konuşmasını öğrencilere hitap ederek sürdüren Rektör Alişarlı, özetle “Mezun olan sizler ve ekran başındaki sevgili öğrencilerimiz, üniversite yaşamlarınızın son dönemini, yeni normallerin yaşandığı şartlarda, arkadaşlarınızdan, hocalarınızdan ve güzel kampüsümüzden uzakta tamamlamak zorunda kaldınız. Fakat her türlü zorluğa rağmen, bu güç dönemde sergilediğiniz uyum ve çalışma disiplini sayesinde, mezun olmaya hak kazandınız. Hepinizi yürekten kutluyorum.

    Değerli öğrencilerimiz, çok güzel bir kampüste, çok güzel bir şehirde eğitim aldınız. Eminim bundan sonraki hayatınızda, bu eğitimler doğrultusunda, kendinize, ailenize, topluma, ülkenize ve insanlığa faydalı birer fert olarak başarılı bir yaşam süreceksiniz. Azimle, kararlılıkla gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inancımız tamdır. Sizlere ömrünüz boyunca mutluluk, başarı ve sağlık diliyorum.” dedi.

    Konuşmasında velilere de seslenen Rektör Alişarlı, “Biliyorum ki sizlerin bugünkü duyguları hepimizden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızın hayatlarında yeni bir dönem başlıyor. Evlatlarınızı hayatlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Çok titiz çalışan akademik, idari ve teknik kadromuz, ortaya özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluğu üstlenen, sürdüren ve bunun mutluluğunu yaşayan gençler yetiştirdi. Biz, onlarla gurur duyuyoruz ve biliyoruz ki bundan sonra da, onların yaptıklarını, bizlerle birlikte siz de gururla izleyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

    Rektör Alişarlı: “Öğrencilerimizin İstihdamına Yönelik Çalışmalar Yapıyoruz”

    Üniversitemizin, özellikle son yıllarda öğrencilerimizin istihdamına yönelik çalışmalar yaptığını vurgulayan Rektör Alişarlı, “Öğrenci ve mezunlarımızı, iş dünyasına hazırlayarak istihdam edilmelerini sağlayan Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi iş birliği ile pandemi döneminde elektronik ortamda da olsa, yeni iş kapıları oluşturmak için çalışmaktadır.” dedi.

    Alişarlı; “Üniversitemizin kurulmasında ve büyümesinde emekleri olan başta, öncülük ederek birçok hayırsevere örnek olan merhum İzzet Baysal olmak üzere, merhum Yaşar Çelik ve merhum Mehmet Tanrıkulu’nu rahmetle yâd ediyor; Ali Ericek, Süreyya Astarcı ve katkıları bulunan diğer hayırseverlerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” ifadelerini de kaydetti.

    TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan gelen kutlama mesajları okundu.

    Lisans Birincisi Esra Metin: “Bu Çok Kıymetli Mesleğe İlk Adımlarımı, Sayın İzzet Baysal’ın Mirası Olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Atmaktan Onur ve Şeref Duyuyorum”

    Lisans düzeyinde üniversite birincisi olan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunu Esra Metin bir konuşma yaptı. Metin, “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözleri ile taçlandırdığı bu çok kıymetli mesleğe ilk adımlarımı, kurduğu hastanelerden birinde doğduğum ve eğitim hayatımın neredeyse tamamını kurduğu okullarda tamamladığım Sayın İzzet Baysal’ın mirası olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde atmaktan onur ve şeref duyuyorum. ‘Muallimler; Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ ilkesiyle edindiğim mesleğimi icra ettiğim sürece en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışacağıma söz veriyor; bugün benimle birlikte mezun olan tüm arkadaşlarımın da fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak ülkemize ve dünyaya sayısız katkılar sunacağı ümidini taşıyorum.” dedi.

    Esra Metin, konuşmasının ardından Yaş Kütüğüne Dönem Plakasını çaktı. Törene Google Meet üzerinden canlı yayında katılan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü birincisi Ayşegül Akman ve Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programı birincisi Hayrunnisa Şentürk de birer teşekkür konuşması yaptılar.

    Ahmet Baysal’ın Mesajı: “Üniversitenizin İsmini Taşıyan İzzet Baysal, Size En Büyük Örnek Olsun”

    İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman ise konuşmasında, Kovid-19 pandemisi nedeniyle törene katılamayan İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal’ın mesajını okudu. Ahmet Baysal, mesajında yeni mezunlara seslenerek, “Uzun, yorucu ve zahmetli bir yarışın sonunda dereceye girerek mezun olma başarısını gösterdiğiniz için sizi kutluyorum. Bu başarıda büyük emekleri olan anne ve babaları, sizin gibi evlatlara sahip oldukları için tebrik ediyorum. Sizleri yetiştiren hocalarınızı da kutluyorum. Sevgili gençler, azimli ve inançlı olun. Kendinizi devamlı yenileyin. Hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Siz işten değil, iş sizden korksun. Sabırlı ve sebatkâr olun. Tasarrufu her zaman ön planda tutunuz. Örnek mi istiyorsunuz? Üniversitenizin ismini taşıyan İzzet Baysal, size en büyük örnek olsun. Sevgili gençler, 4-5 yılınızı, hatta bazı branşlarda 6 yılınızı verdiğiniz bu eğitim yuvasından güle güle gidiniz. Yolunuz açık, işleriniz kolay, başarınız daim, kazancınız bol ve bereketli olsun. Bugünlerde maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edin. Allah’a emanet olun.” dedi.

    Vali Ahmet Ümit: “Bir Milletin En Büyük Hazinesi Yetişmiş İnsan Gücüdür”

    Programda konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bir Milletin ve devletin en büyük hazinesi yetişmiş insan gücüdür. Üniversiteler de çağımızın bilim kapıları, araştırma merkezleri durumundadır. Üniversitelerimiz de bilim adamlarımız, akademisyenlerimiz bilim üretmek için gayret ediyor, gençlerimiz devletin ve milletin yolunda, insanlık uğruna gayretli bir şekilde bilim öğrenmeye ve hizmet yapmak için yetişiyorlar. Hepimizin en önemli görevlerinin başında bu güzel memleketimize, büyük devletimize, şanlı tarihimize ve yüce milletimize layık olabilmek için doğru ve dürüst bir şekilde çok ama çok çalışmak gelmektedir. İnanıyorum ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimiz bu düşünce ve davranış içerisinde, yüce milletimize, devletimize ve insanlığa hizmet etmek için gayretlerini sürdüreceklerdir.

    Bu vesileyle, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, merhum İzzet Baysal Beyefendiyi rahmetle yâd ediyorum. İzzet Baysal Vakıf başkanımızın şahsında vakıf üyelerimize ve üniversitemize bugüne kadar emeği geçen herkesi hürmetle selamlıyor, sağlık, afiyet ve başarılar diliyorum. Üniversitemizin gelişmesi için her gün eğitiminin, öğretiminin kalitesini artırmak için bütün gayretini sarf eden çok değerli rektör hocamızın şahsında bütün hocalarımıza, aynı zamanda bu Üniversiteyi tercih eden alnının terini, bileğinin emeğini ortaya koyan bütün öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Hususiyle 2019-2020 Akademik Yılı Mezunlarının tamamını ve özellikle dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepinizi en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum” dedi.

    Konuşmaların ardından üniversitemiz lisans ve önlisans düzeyinde ilk 3’e giren öğrenciler ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının birincilerine, protokol üyeleri ve İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeleri tarafından ödülleri verildi.

    Dereceye Giren Mezunlarımıza İzzet Baysal Vakfı’ndan Ödül…

    2019-2020 Akademik Yılı’nın lisans düzeyinde üniversite birincisi, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Esra Metin oldu. İlahiyat Fakültesi’nden Esra Yıldırım ikinci, aynı fakülteden Onur Demircan ise üçüncü oldular.

    Önlisans düzeyinde ise üniversite birincisi, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’ndan Ecehan Halavurt oldu. Gerede Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı mezunu Zümrüt Bozkurt ikinci, aynı meslek yüksekokulundan Bilgisayar Programcılığı mezunu Emre Güleç ise üçüncü oldular.

    İzzet Baysal Vakfı tarafından üniversite sıralamasında dereceye giren mezunlarımıza, 4000, 3000, 2000 ve 1500 TL’lik ödüller verildi. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul birincilerine de 1000’er TL’lik ödüller takdim edildi. Mezunlara aynı zamanda, teşekkür plaketleri ve takdir belgeleri ile İzzet Baysal Vakfı tarafından hazırlanan hediyeler verildi. Kep atma töreninin ardından mezuniyet programı sona erdi.

    Önceki İçerikBAİBÜ’de Pandemiye Uygun Mezuniyet Töreni Hazırlıkları Tamamlandı
    Sonraki İçerikGiresun’da Meydana Gelen Sel Felaketi Mesajı