2018 Türkçe Yaz Okulu’nun Misafir Öğrencileri, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti

    Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Eğitim Programı kapsamında 3 haftadır TÖMER’de eğitim gören uluslararası öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret ettiler.

    Türk dilinin ve kültürünün tanıtımını hedefleyen Yunus Emre Enstitüsü, aralarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de olduğu 19 üniversitede Türkçe Yaz Okulu Eğitim Programı düzenliyor. Uluslararası öğrenciler Türkçe eğitimin yanı sıra çeşitli sanat etkinliklerine ve kültürel gezilere katılıyorlar. Önümüzdeki hafta tamamlanacak programın kapanış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

    Ziyarete, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay ile aralarında İngiltere, Fransa, İtalya, İrlanda, Brezilya, ABD, Kanada, Meksika, Singapur, Nijerya ve Gana’nın olduğu 17 ülkeden 20 uluslararası öğrenci katıldı.

    Uluslararası öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Rektör Alişarlı, halen ülkelerinde üniversite eğitimlerini sürdüren öğrencileri, yüksek lisans eğitimi için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne davet etti. Rektör Alişarlı, uluslararası öğrencileri aramızda görmekten memnuniyet duyacağını dile getirdi. Ziyaretin sonunda Rektör Alişarlı, uluslararası öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

    Karabük BRTV ekibi de ziyaret kapsamında Rektör Alişarlı ile bir röportaj gerçekleştirdi. Program, 4 Ağustos 2018 Cumartesi günü saat 15.15’te ve 5 Ağustos 2018 Pazar günü saat 20.30’da BRTV ekranlarında yayınlanacak.

    Önceki İçerikAkademik Personel Giriş Sınavı Sonuçları
    Sonraki İçerikUluslararası Öğrencilerin TÖMER’deki Yaz Okulu Eğitimleri Sona Erdi