2018 Dünya Müzik Eğitimi Konferansı Türkiye’de Yapılacak

33. Dünya Müzik Eğitimi Konferansı, Uluslararası İlişkiler Sekreterliği’ni Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Alpagut’un yaptığı Müzik Eğitimcileri Derneği’nin (MÜZED) girişimleriyle 2018 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek.
    20-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde düzenlenen 31. Dünya Müzik Eğitimi Konferansı’nda ülkemizi MÜZED Uluslararası İlişkiler Sekreteri ve AİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Alpagut ile MÜZED Üyeleri Prof. Dr. Abdullah Uz, Serap Baştepe Gray ve Maria Rita Epik temsil etti. Konferansta, MÜZED’in yoğun girişimleri sonucunda 33. Dünya Müzik Eğitimi Konferansı’nın 2018 yılının Temmuz ayında Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı. 12 aday ülke arasından seçilen Türkiye, 2018’de iki hafta boyunca Dünyaca ünlü müzik eğitimcilerini, bilim insanlarını ve sanatçıları konuk edecek. Konferansın ana teması ise halk ozanı Aşık Veysel’in ünlü dizeleri ‘Uzun ince bir yoldayım/Gidiyorum gündüz gece’ olacak.
    Sözkonusu konferans, Dünya Müzik Eğitimi Birliği (ISME) tarafından düzenlenen önemli müzik organizasyonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Önceki İçerikÖğrenci Kontenjanlarının Tamamına Yakını Doldu
    Sonraki İçerikLinux 2014 Yaz Eğitim Kampı AİBÜ’de…