2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları

    Erasmus “Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında gönderilecek öğrencilerimizin seçimi amacıyla önceki yıllarda Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Erasmus için yapılan yabancı dil sınavları, 2016-2017 akademik yılından itibaren yapılmayacak olup, bundan böyle Erasmus+ Hareketlilik Programlarından yararlanmak isteyen öğrencilerimizin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun yıl içerisinde yapacağı Muafiyet ya da Yeterlilik sınavlarına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavlardan 50 ve daha yukarı puan almış olanlar Erasmus Koordinatörlüğü tarafından ilan edilecek olan başvuru tarihleri içinde http://erasmusbasvuru.ibu.edu.tr/ bağlantısını kullanarak, başvurularını yapacaklardır. Ayrıca, sınav tarihi itibariyle son 2 yıl içerisinde (01 Ocak 2014’ten itibaren) Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmış olan Profiency Sınavından (muafiyet, yeterlilik), YDS , TOEFL veya OSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan en az B1 düzeyinde elde edilen puanlarla da başvuru yapılabilecektir. Bu kapsamda, 2016-2017 akademik yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 19-20 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak olup, sınav süreci http://yabancidiller.ibu.edu.tr/index.php/tr/2015-12-11-12-08-05/sinav-merkezi-koordinatorlugu/289-erasmus-ogrenci-ogrenim-ve-staj-hareketliligi-yabanci-dil-yeterlik-sinavi linkinden takip edilecektir. Yabancı dil yeterlilik sınavına girmek isteyen öğrenciler başvurularını bu linkten yaparak, sınav giriş belgelerini alacaklardır. Yabancı dil yeterlilik sınavı ve seçim süreci aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

    Sınav ve başvuru takvimi:

    30 Aralık 2015: Yabancı dil sınavı için başvuruların başlangıç tarihi.

    Başvuru linki: http://ydo.ibu.edu.tr/

    13 Ocak 2016: Başvurular için son tarih.

    16 Ocak 2016: Sınav başvuru çıktılarının alınmaya başlanacağı tarih

    19 Ocak 2016: Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 1. oturum

    20 Ocak 2016: Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 2. oturum

    22 Ocak 2016: Sınav sonuçlarının ilanı

    22 Şubat-09 Mart 2016: Yabancı dil sınavından 50 ve daha yukarı puan almış olan öğrenciler için http://erasmusbasvuru.ibu.edu.tr/ linkinden Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Başvurularının yapılması (başvuru kriterleri ilan edilecektir).

    15 Mart 2016: Başvuruları değerlendirmek üzere Seçim Komisyonunun toplanması

    18 Mart 2016: Seçim sonuçlarının ilanı

    Erasmus Hareketliliğine Başvuru Koşulları:

    ​1-    Tam zamanlı öğrenci olmak.

    2-    Ön lisans ve lisans öğrencileri için 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise 2,50 transkrip not ortalaması

    3-  Yabancı Dil Baraj Puanı öğrenim hareketliliği için 100 üzerinden 50 olarak belirlenmiştir. Ancak, yerleştirme aşamasında ortak okulların yabancı dil kriterleri dikkate alınacaktır. Ayrıca, İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri için yabancı dil baraj puanı 100 üzerinden 80 olarak belirlenmiştir.

    4-   Öğrenim hareketliliği için 80 kişilik kontenjan yer almaktadır. Üniversitemize yeterli hibe gelmesi halinde bu kontenjanlar artabilecektir. Öğrencilerimiz Üniversitemizin anlaşmalı oldukları okulların listesini ve genel kontenjanları http://erasmus.ibu.edu.tr/index.php/ikili-anlasmalar linkinden bulabilirler. Söz konusu listede ilerleyen tarihlerde değişiklikler olabilir.

    Önceki İçerikAİBÜ’deki Konferansta Dünya’nın Kanayan Yarasına Dikkat Çekildi
    Sonraki İçerikKonferans: Muhterem Hocam, Üstadım, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver