2015-2016 Akademik Yılı Yaz Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuruları

    2015-2016 akademik yılı yaz dönemi için yurt dışında “Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında staj yapmak isteyen öğrencilerimiz için 21 Mart 2016-04 Nisan 2016 tarihleri arasında ek bir başvuru süreci başlatılmıştır. Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından kararlaştırılan başvuru süreci şu şekildedir:

    ​21 Mart 2016: Başvuruların başlangıç tarihi.

    Erasmus+ Staj Hareketliliğine Başvuru Koşulları:

    1-Üniversitemizin tam zamanlı öğrencisi olmak.

    2-Stajhareketliliği için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin son transkript notları 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 2,5 olmalıdır.

    3-Yabancı Dil Baraj Puanı 100 üzerinden en az 50’dir.

    4-Başvuruda bulunacak öğrencilerin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Ocak 2014 tarihinden itibaren yapılan Yabancı Dil Yeterlilik (muafiyet, proficiency) sınavlarından 100 üzerinden en az 50 ve yukarı puan almış olmaları gerekir. Öğrencilerimiz YDS, TOEFL veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan en az B1 düzeyinde elde ettikleri puanlarla da başvuruda bulunabileceklerdir. ÖSYM’nin yaptığı yabancı dil sınavlarına (YDS, ÜDS, KPDS) ya da TOEFL gibi ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen uluslararası sınavlara girmiş olan öğrenciler sınav sonuç belgelerini başvurularıyla birlikte sunmak zorundadırlar. Eşdeğerlik tablosu için bkz. http://osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf

    5-2016 Yaz dönemi staj hareketliliği için 15 kişilik kontenjan yer almaktadır. Yeterli hibe kalması halinde kontenjan artabilecektir. Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz staj yapacakları ülke (AB) ve kurumları (işyeri, enstitü ya da okul) kendileri belirleyip, Erasmus Koordinatörlüğüne bildireceklerdir. Başvuru sırasında kabul mektubu olan öğrencilere öncelik tanınacaktır.

    6-Başvurular http://erasmusbasvuru.ibu.edu.tr/ linkinden online olarak yapılacak olup, yapılan başvurunun çıktısı imzalanarak en güncel tarihli transkriptle Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğüne (Z25 numaralı ofis) şahsen teslim edilecektir.

    7-Seçilen Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri staj süreleri için verilecek aylık maddi destek miktarlarını ekteki tablodan ve www.erasmus.ibu.edu.tr adresinden bulabilirsiniz.

    ​04 Nisan 2016: Başvurular için son tarih.

    Staj hareketliliği için yapılacak başvuruları değerlendirmede kullanılacak ölçütler ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

    ​Akademik başarı düzeyi : %50

    Dil seviyesi : %50

    Daha önce yararlanma: -10 puan

    Sınavı kazanıp da hibe yetersizliğinden dolayı gidemeyecek olan öğrencilerimiz kendi maddi olanakları ile bu programdan yararlanabilir.

    Önceki İçerik18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı
    Sonraki İçerikPersonelimiz Özer Bay’a Devlet Övünç Madalyası Takdim Edildi