2015-2016 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları

    2015-2016 akademik yılı için yurt dışına “Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında gönderilecek öğrencilerimizin seçimi amacıyla Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Yapılacaktır. Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından kararlaştırılan öğrenci seçim süreci şu şekildedir:

    18 Eylül 2015: Başvuruların başlangıç tarihi.

    Sınava Başvuru Koşulları:

    • Sınava tam zamanlı tüm öğrencilerimiz başvurabilirler.
    • Öğrenim ve staj hareketliliği için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve birinci kademe öğrencilerinin son transkript notları 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 2,5 olmalıdır.
    • Yabancı Dil Baraj Puanı öğrenim hareketliliği için 100 üzerinden 60 ve staj hareketliliği için de 100 üzerinden 60 olarak belirlenmiştir. Ancak, yerleştirme aşamasında ortak okulların yabancı dil kriterleri dikkate alınacaktır. Ayrıca, İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri için yabancı dil baraj puanı 100 üzerinden 80 olarak belirlenmiştir.
    • Başvuruda bulunan tüm öğrencilerin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yapacağı Yabancı Dil Yeterlilik sınavına girmeleri zorunludur ancak, YDS, (3 Yıl geçerli KPDS, ÜDS)veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan 60 puan ve üstü almış öğrenciler sınava girmek zorunda değildirler ve almış oldukları puanlara göre sıralamaya gireceklerdir. Ayrıca, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yapmış olduğu yeterlilik sınavından (proficiency testi) son iki yıl içinde 100 üzerinden en az 60 puan almış olanlar da sınavdan muaf tutulacaklardır. Bu öğrencilerin,  Sınav sonuçlarını gösteren belgeyi Erasmus Ofisine, başvuru evraklarıyla birlikte teslim etmeleri gerekmektedir. Eşdeğerlik tablosu için bknz. http://osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf
    • Öğrenci öğrenim ve staj hareketliliği için kontenjanlarımız Ulusal Ajans tarafından 2015-2016 akademik yılı hibeleri açıklandıktan sonra belli olacaktır. Öğrencilerimiz isterlerse her iki hareketliliğe ayrı ayrı başvuru yapabilirler. Ayrıca, Üniversitemizin anlaşmalı oldukları okulların listesini ve genel kontenjanları http://erasmus.ibu.edu.tr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=9&Itemid=129&lang=tr linkinden bulabilirler. Söz konusu listede ilerleyen tarihlerde değişiklikler olabilir. Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz staj yapacakları ülke (AB) ve kurumları (işyeri, enstitü ya da okul) kendileri belirleyip, Erasmus Koordinatörlüğüne bildireceklerdir.
    • Başvurular online yapılacak olup, başvuru linki 18 Eylül 2015 tarihinde Üniversitemizin ve Erasmus Koordinatörlüğünün web sayfasından yayınlanacaktır. Başvuruda bulanan öğrenciler başvuru formu ve sınav formu olmak üzere 2 çıktı alacaktır. Sınava girerken sınav formunu beraberinde bulundurmak zorundadır. Başvuru formunu ise imzalayarak en son tarihli transkript belgesiyle Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğüne (Z26 numaralı ofis) şahsen teslim etmek zorundadır. Seçilen Erasmus öğrencilerine yurtdışında geçirdikleri öğrenim süreleri için verilecek aylık maddi destek miktarlarını ekteki tabloda ve erasmus.ibu.edu.tr adresinde bulabilirsiniz.

     05 Ekim 2015: Başvuruların için son tarih.

    Sınav 09 Ekim 2015 Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır. Sınava girmesi uygun görülen öğrencilerin listesi, sınav yeri ve saati sınavdan önce Üniversitemiz web sayfasından duyurulacaktır.

    Staj hareketliliği için yapılacak başvuruları değerlendirmede kullanılacak ölçütler veağırlıklı puanlar şunlardır:

    Akademik başarı düzeyi : %50

    Dil seviyesi : %50

    Daha önce yararlanma: -10 puan

     Öğrenci öğrenim hareketliliği ölçütleri veağırlıklı puanları şunlardır:

    Akademik başarı düzeyi : %50

    Dil seviyesi : %50

    Daha önce yararlanma: -10 puan

     Sınavı kazanıp da hibe yetersizliğinden dolayı gidemeyecek olan öğrencilerimiz kendi maddi olanakları ile bu programdan yararlanabilir.

    Online Başvuru Linki:
    http://erasmusbasvuru.ibu.edu.tr/

    Önceki İçerikBayramınız Kutlu Olsun
    Sonraki İçerikUzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş Bilgileri