2014-2015 Erasmus+ Staj Hareketliliği ve 2015-2016 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Seçim Sonuçları

    2014-2015 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ SEÇİM KRİTERLERİ

    • Yabancı dil baraj puanı 100 üzerinden 55 olarak kabul edilmiştir ancak, İngilizce öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri için 100 üzerinden 80’dir.
    • Daha önce Erasmus Hareketlilik Programlarından yararlanmamış öğrencilere ve stajın zorunlu olduğu bölümlere öncelik verilmiştir.
    • Stajın zorunlu olmadığılisansprogramlarının öğrencileri Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinden öncelikli değerlendirilmiştir.
    • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden 80 ve yukarı puan alanlar asil seçilmiş, diğerleri kendi içerisinde yedek olarak sıralanmıştır.
    • Daha önce Erasmus programından yararlanmışolan öğrenciler kendi içerisinde değerlendirilmiştir.
    • Asil seçilen öğrencilerimizin en geç 30Nisan 2015 tarihine kadar staj yapacakları ülkeyi ve kurumu Erasmus Koordinatörlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.
    • Asil seçilen öğrenciler 10 Nisan 2015 tarihinde saat 14.30’da Erasmus Koordinatörlüğü tarafındandüzenlenecek “oryantasyon” programına tabi tutulacaklardır. Bu programa katılım zorunludur.
    • ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SEÇİM KRİTERLERİ
    • Yabancı dil baraj puanı 100 üzerinden 60 olarak kabul edilmiştir ancak, İngilizce öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri için 100 üzerinden 80’dir.
    • Seçilen öğrenciler anlaşmalı olduğumuz okulların kontenjanları dikkate alınarak tercihlerine göre yerleştirilmişlerdir.
    • Asil seçilen öğrenciler en geç 03Nisan 2015 tarihine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne şahsen başvurup, kesin kararlarını bildirmeleri gerekmektedir.
    • Asil seçilen öğrenciler 10 Nisan 2015 tarihinde saat 14.30’da Erasmus Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek “oryantasyon” programına tabi tutulacaklardır.
    • Yabancı dil sınavından 40-59 arası puan alan öğrenciler için  Üniversitemiz Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından 04 Nisan 2015 tarihinden itibaren toplam 60 saatlik İngilizce kursu düzenlenecektir. Kursa katılmak isteyen öğrencilerin en geç 01 Nisan 2015 tarihine kadar Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’ne ya da Erasmus Koordinatörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.Kurs ücretinin bir kısmı Erasmus Koordinatörlüğü tarafından karşılanacaktır.

    Not: Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrencilerimizin bu ilanın internetten duyurulmasındansonra  (hafta sonları hariç) 1 haftalık süreleri vardır. İtirazların Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğüne dilekçeyle şahsen yapılması gerekmektedir.

    Önemli Uyarı:Bir sonraki Erasmus öğrenci seçimleri için ayrıca bir Erasmus yabancı dil sınavı yapılmayacaktır. Programdan faydalanmak isteyen öğrencilerimizin Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından yapılacak yeterlilik (proficiency) sınavına girmeleri gerekmektedir. Yeterlilik sınavı sonuçları 2 yıl geçerli olacaktır. Ayrıca, son 3 yıl içerisinde YDS, ÜDS, KPDS veya TOEFLE sınavlarından belgelendirmek kaydıyla geçerli sonuç almaları gerekmektedir. Ayrıntılı bilgi için Erasmus Koordinatörlüğüne başvurunuz.

    2015-2016 Erasmus+ Ögrenim Sonuçları İlanı

    2014-2015 Staj Sonucları

     

    Önceki İçerikCumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri
    Sonraki İçerikÜcretsiz YDS Deneme Sınavı ve Çözümü