2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyeti Ödül Töreni Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 2014-2015 Akademik Yılında mezun olan 3 bin 640 öğrenci ile AİBÜ’nün toplam mezun öğrenci sayısı 55 bin 421’e ulaştı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi mavi salonda gerçekleşen törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Milletvekili Tanju Özcan, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet Üyeleri, il müdürleri, hayırsever iş adamları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Ekin Çoraklı ve Müzik Öğretmeni Yusuf Dursun, piyano ve keman konseri verdi.

    Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, son yıllarda hemen her alanda büyük gelişmeler gösteren ve bu yolda önemli mesafeler alan Türkiye’de, devlete ve millete yönelik olarak çeşitli adlar altında yapılan insanlık dışı terör saldırılarına şahit olunduğuna dikkat çekerek, “Son olarak Suruç’ta 32 vatandaşımızın ölümüne ve ayrıca güvenlik görevlilerimizin şehit olmasına neden olan bu insanlık dışı olaylardan duyduğumuz büyük üzüntüyü ifade ederek, ölenlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ancak bu türden saldırılara karşı bütün millet olarak akli selim ile hareket etme gerekliliğine inanıyor, tüm vatandaşlarımız, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz menfaatine birlik ve beraberliğe çağırıyorum” diye konuştu.

    “AİBÜ En Çok Tercih Edilen 10 Üniversite İçinde”

    Konuşmasının devamında üniversite hakkında bilgiler veren Coşkun, “Kuruluşundan günümüze üniversitemiz her alanda büyümekte; eğitim-öğretim ve bilimsel alanda başarı grafiğini hızla yükseltmektedir. Üniversitemiz; Bu yıl Devlet üniversiteleri arasında en çok tercih edilen 10 üniversiteden biri olmuştur. TÜBİTAK ULAKBİM CABİM bünyesinde yürütülen bibliyometrik çalışmalar kapsamında Üniversitemiz Türkiye’de en çok bilimsel yayın yapan ilk 50 üniversite arasında 44. sırada yer almıştır. Yine ODTÜ URAP 2015 araştırmasının sonuçlarına göre bilimsel çalışmaları ve eğitim-öğretim kalitesiyle ülkemizdeki 103 üniversite arasında Eğitim alanında 7’nci sırada, Beşeri Bilimler alanında 15. Sırada, Çevre Bilimleri alanında 24. Sırada, iktisat alanında 26. Sırada ve Felsefe ve Dini çalışmalar alanında Türkiye genelinde 28. sıraya yerleşmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

    Coşkun, bu başarılarından dolayı akademik personeline teşekkür ederek, “Başarı grafiği hızla yükselen üniversitemiz, ülkemiz eğitilmiş insan gücünün artırılmasına da büyük katkılar vermektedir. Bu yıl vereceğimiz 3640 mezunla birlikte şimdiye kadar üniversitemizden mezun olanların sayısı 55421’e ulaşmış olacaktır” dedi.

    Coşkun, konuşmasında  AİBÜ’den mezun olan öğrencilere de seslenerek, şunları söyledi:

    “Sevgili mezunlarımız üniversitemizde okuduğunuz dört yıl boyunca büyük bir gayret gösterdiniz ve bugün her biriniz birimlerimizde ya birinci, ya ikinci veya üçüncü oldunuz. Bu başarınız sizi şüphesiz ayrıcalıklı kılmaktadır. Elde ettiğiniz bu başarı pek çok şeyi işaret etmektedir. En azından hayata dair bir idealinizin olduğunu, bir hedefinizin olduğunu, ülkemizi geleceğe taşımada size güvenle bakabileceğimizi bizlere göstermiş oldunuz. Bu vesile ile tüm birimlerimizin dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülerini tebrik ediyorum.  Sevgili gençler bundan sonraki hedeflerinizi de büyük tutun. Hedeflerinize ulaşmada; üniversitemizin kurucusu rahmetli İzzet Baysal’ı örnek alınız, onu unutmayınız, insanlara onun gibi hayırlı hizmetler yapmayı kendinize şiar edininiz, bunu başarmak için yine onun dediği gibi ’planlı ve programlı’ çalışınız.”

    “Bolu’yu Her Zaman Özleyeceğiz”

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri adına konuşma yapan dönem birincisi Özgür Varlık, başarı ve kazanma kavramlarının önemine değindiği konuşmasında, “Bu üniversiteden mezun olan arkadaşlarımız çok büyük kazanımlarla mezun olmuşlardır ve bizde bu kazanımlarla mezun oluyoruz. Bizde emeği olan öğretim görevlilerimize ve Bolu Halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Daima yeşil ve temiz olan Bolu’yu, çeşmeden akan kökez suyunu her zaman özleyeceğiz ” ifadelerine yer verdi. Varlık, konuşmasının sonunda mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

    AİBÜ Mezunlar Derneği (İBUMED) Başkanı Fatih Soyaydın ise yeni bir hayata başlayacak öğrencilere başarılar dilerken, mezun öğrencileri İBUMED’e üye olmaya davet etti.

    “Dualarımız Sizinle”

    İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise konuşmasında “Bize sizi uğurlama imkanı verdiği için bir kez daha rahmetli İzzet Baysal’ı rahmetle şükranla anıyorum. Katkı vermekten ve bizim üniversitemiz demekten onur duyduğumuz bu değerli üniversitede sadece bugün aramızda bulunan derece almış gençlerimiz değil her fakülte ve yüksekokuldan mezun olan gençlerimizi de burada bugün dereceyle mezun olan öğrencilerimiz gibi tebrik ediyorum.” dedi

    Baysal konuşmasına şöyle devam etti: “Dualarımız hep sizlerle birlikte olacak. Ne var ki hayatta sadece diploma sağlamıyor her şeyi. Zira önünüzde çok çetin bir hayat mücadelesi var. Şimdiden kendinizi bu mücadeleye hazırlamanız gerekiyor. Onun için elinizdeki diplomadan önce kendinize olan güveniniz önemli. En ümitsiz anlara düştüğünüz anlarda bile özgüveninizi kaybetmeyiniz. Cumhuriyet ve Atatürk gençleri olarak ülke işleri içinde kafa yormak hatta kendinizden de bir şeyler vermek durumundasınız. Kötüye değil iyiye, yanlışa değil doğruya örnek olma fırsatını hiçbir zaman kaçırmayınız. Hayatınızda başarıya ulaşma mücadelenizde yeri geldiğinde bu örnek olma vasfınızı sakın küçümsemeyiniz”

    Bolu Milletvekili Tanju Özcan da konuşmasında “IŞİD ve PKK gibi dünyada ne kadar terör örgütü varsa hepsini lanetliyorum” sözleriyle başladı. Rahmet İzzet Baysal’ın kurduğu bu üniversitenin Bolu’nun gurur kaynağı olduğunu dile getiren Milletvekili Tanju Özcan, “Üniversitemiz belki de ülkemizin en hızlı gelişen üniversitelerindendir. Bize bu büyük imkanı veren rahmetli hayırseverimiz İzzet Baysal’ı bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Değerli büyüğümüz Ahmet Baysal’a ve mütevelli heyetine de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize ise bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

    Törende son olarak konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, konuşmasına terörü lanetleyerek başladı. Vali Baruş, “Şanlıurfa ve Adıyaman’da şehit olan güvenlik görevlilerimize ve yine Şanlıurfa’da ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün her türlüsünü kınıyor ve lanetliyorum. Son olaylar bize gösteriyor ki refah içinde yaşamak için huzur içinde yaşamak için sadece doğal kaynaklarınızın zengin olması yetmiyor. Petrol kaynaklarına sahip olmanız , altın kaynaklarına sahip olmanız yetmiyor. Eğer ülkenizde demokrasi ve hoşgörü yoksa, uzlaşı kültürü yoksa ve insan kaynağınızı iyi yetiştiremediyseniz o ülkede barışın hakim olması, ekonomik kalkınmanın olması mümkün değil. Abant İzzet Baysal Üniversitesi kuruluşundan bu güne kadar ülkemizin insan kaynağına yaptığı değerli katkılarıyla ülkemizin üniversiteleri arasında iyi bir yer almış durumda. Gerek bilimsel çalışma anlamdaki başarıları, gerek öğrenci sayısı ile birlikte geleceğin Türkiye’sinde önemli bir paya sahip olacak gençler yetiştiriyor. Biz bundan gurur duyuyoruz ve üniversitemizi andığımız zamanda üniversitemizi kuran hayırsever İzzet Baysal’ı rahmetle anıyoruz. Öğrencilerimize gelecek hayatlarında başarılar diliyorum. Ülkemizin kalkınması ve daha ileriye gitmesi için gösterecekleri çalışmalarında başarılar diliyorum. Hayat sizler için güzellikler, mutluluklar getirsin” ifadelerine yer verdi.

    Konuşmaların ardından lisans ve ön lisans düzeylerinde ilk 3’e giren öğrencilere ödülleri Bolu protokolü tarafından ödülleri verildi. Başarı plaketiyle birlikte İzzet Baysal Vakfı tarafından cumhuriyet altını,  İzzet Baysal Vakfı Çini tabağı, Takdir Belgesi, Vakıf yayınları, Ahmet Baysal’ın öğrenciler adına imzaladığı ve hayat hikayesini konu edinen “Hayırların Mühendisi” kitabı ve Nutuk hediye edildi.

    Ödül töreninin ardından ise Ziraat Bankasını desteğiyle hazırlanan ‘Kampüsten Manzaralar’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergide; AİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli ve fotoğraf sanatçısı Fatih Peker’in objektifinden, Gölköy kampüsünün kış manzarası ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflar yer aldı. Sergide yer alan fotoğraflar kartpostal halinde mezuniyet töreni anısı olarak davetlilere hediye edildi.

    Önceki İçerik‘Kampüsten Manzaralar’ Fotoğraf Sergisi
    Sonraki İçerikGerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İnşaatı Bu Yılsonuna Kadar Tamamlanacak