2014-2015 Akademik Yılı Erasmus Programı Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Duyurusu

    2014-2015 akademik yılı için yurt dışına “Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği” kapsamında gönderilecek öğrencilerimizin seçimi amacıyla Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Yapılacaktır. Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından kararlaştırılan öğrenci seçim süreci şu şekildedir:

    29 Eylül 2014: Başvuruların başlangıç tarihi.

    Sınava Başvuru Koşulları:

    1-      Sınava tam zamanlı tüm öğrencilerimiz başvurabilir.

    2-      Öğrenim ve staj hareketliliği için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve birinci kademe öğrencilerinin son transkript notları 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 2,5 olmalı.

    3-      Yabancı Dil Baraj Puanı öğrenim hareketliliği için 100 üzerinden 60 ve staj hareketliliği için de 100 üzerinden 55 olarak belirlenmiştir. Ancak, yerleştirme aşamasında ortak okulların yabancı dil kriterleri dikkate alınacaktır.

    4-      Öğrenim hareketliliği için 80 kişi ve staj hareketliliği için de 15 kişilik kontenjan yer almaktadır. Öğrencilerimiz isterlerse her iki hareketliliğe ayrı ayrı başvuru yapabilirler. Ayrıca, Üniversitemizin anlaşmalı oldukları okulların listesini ve genel kontenjanları http://erasmus.ibu.edu.tr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=9&Itemid=129&lang=tr linkinden bulabilirler. Söz konusu listede ilerleyen tarihlerde değişiklikler olabilir. Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz staj yapacakları ülke (AB) ve kurumları (işyeri, enstitü ya da okul) kendileri belirleyip, Erasmus Koordinatörlüğüne bildireceklerdir.

    5-      Başvuruda bulunan tüm öğrencilerin Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekoku’nun yapacağı Yabancı Dil Yeterlilik sınavına girmeleri zorunludur.

    6-      Başvurular http://erasmusbasvuru.ibu.edu.tr/ linkinden online yapılacak olup, yapılan başvurunun çıktısı imzalanarak en güncel tarihli transkriptle Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğüne (Z26 numaralı ofis) şahsen teslim edilecektir.

     13 Ekim 2014: Başvurular için son tarih.

    Sınav 16 Ekim 2014 Perşembe günü yapılacaktır. Sınava girmesi uygun görülen öğrencilerin listesi, sınav yeri ve saati sınavdan önce Üniversitemiz web sayfasından duyurulacaktır.

    Stajhareketliliği için yapılacak başvuruları değerlendirmede kullanılacak ölçütler ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

    Akademik başarı düzeyi : %55

    Dil seviyesi : %45

    Öğrenci öğrenimhareketliliği ölçütleri ve ağırlıklı puanları şunlardır:

    Akademik başarı düzeyi : %50

    Dil seviyesi : %50

    Sınavı kazanıp da hibe yetersizliğinden dolayı gidemeyecek olan öğrencilerimiz kendi maddi olanakları ile bu programdan yararlanabilir.

    Afiş

    Önceki İçerikÖğretim Elemanı Ön Değerlendirme Sonuçları
    Sonraki İçerikYabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Boş Kontenjan Sınavı Sonuçları‏