2. Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı, AİBÜ’de Düzenlendi

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2. Biyolojik Çeşitlilik ve Biyokaçakçılık Çalıştayı’, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapıldı. Çalıştayı, Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve il müdürlüklerinden yetkililer, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

    Biyolojik çeşitliliğimiz konusunda halkı aydınlatmak ve biyokaçakçılık konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Bilgin, ‘Yaban Hayatı Envanterlerinde Fotokapan ve İstatistik Tekniklerinden Yararlanma’, AİBÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu, ‘Bolu Sucul Ekosistemlerinde Biyolojik Çeşitlilik ve Çevre Sorunları’, Yrd. Doç. Dr. Nursel İkinci, ‘Bolu’nun Sucul Bitki Çeşitliliğinin Korunması’, Yrd. Doç. Dr. Buhara Yücesan ise ‘Bitki Doku Kültürü ile Gen Kaynaklarının Üretimi ve Korunması’ konularında bilgi verdiler.

    İkinci oturumda ise Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Yamaç, ‘Türkiye’de Dağılım Gösteren Akbaba Türleri, Tehditler ve Çözüm Önerileri’, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vedat Beşkardeşler, ‘Yaban Hayatı Geliştirme Sahalarının Biyoçeşitlilikte Yeri ve Önemi Yedigöller YHGS Örneği’, aynı üniversiteden Öğretim Görevlisi Ergün Bacak ise ‘Türkiye’nin Fauna Zenginliği ve Biyokaçakçılık’ konularında sunum yaptılar. Çalıştayın oturum başkanlıklarını ise AİBÜ’den Doç. Dr. Meriç Kumbaşlı ile Yrd. Doç. Dr. Serdar Gözütok yaptılar.

    Önceki İçerikMühendislik ve Mimarlıkta Kariyere İki Güzel Örnek…
    Sonraki İçerikÇamurdan Hikayeler Karma Seramik Sergisi