“1980 ve Sonrası Dönemde Sanatta Önemli Bir Geçiş Süreci Yaşanıyor”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Çağdaş Sanatta Okuma Önerileri” konulu konferans düzenlendi. Konferansı veren Kocaeli Üniversitesi Seramik Bölümü Başkanı Prof. İnsel İnal, çeşitli dönemlerde sanatın işlevinde görülen değişiklikler konusunda öğrencileri aydınlattı.

1980 ve sonrası dönemin sanatta önemli bir geçiş süreci olduğunu anlatan Prof. İnal, özetle “1980 aslında sanatta özerkliğin sonu. Bir anda bütün dünyada küreselleşmenin yükseldiğini, modernliği baştan aşağı parçalayan bir yapının, tarihsel dönüşümün devreye girdiğini görüyoruz. Bu dönem hâlâ devam ediyor. Neoliberal politikalarla beraber sanatın yine işlevi değişiyor. Modernliğin parçalanmasıyla beraber, sanatın, modernizm süresi boyunca inşa ettiği bütün kaleler yıkılıyor 1980’de. Ve artık sanatın kurumlarla mücadele yerine entegrasyon kurduğu bir döneme geçmeye başlıyoruz. Böylece 1980 sonrası, avangart sanatın sona erip çağdaş sanatın başladığına tanık oluyoruz.” diye konuştu.

Önceki İçerikXI. Ulusal Nükleer Bilimler ve Teknolojileri Kongresi
    Sonraki İçerikMilli Mücadelede Mehmet Akif’in Rolü Ele Alındı