18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı…

Bolu Bilim Koleji öğrencileri tarafından, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ev sahipliğinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda saygı duruşunda bulunulması ile başlayan etkinlikte İstiklâl Marşı, öğrenciler tarafından işaret diliyle söylendi. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Saliha Atalay, günün anlamına dair yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihindeki yeri ve önemine vurgu yaptı.

Vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri başarabileceğini tüm dünyaya duyurduğu Çanakkale Zaferi’mizi anlatan belgesel film gösteriminin ardından öğrenciler, Çanakkale türküleri ve oratoryosu seslendirdiler. Etkinlik, öğrencilerin Çanakkale Harbini canlandırdıkları tiyatro gösterisinin ardından sona erdi.

Önceki İçerikSergi ‘Motiflerin Işığında’ Keçeye Farklı Bir Dokunuş
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı