15 Temmuz: Milletin Zaferi

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri düzenlendi.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında ilk olarak Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Bolu Valisi Aydın Baruş, Üniversitemiz rektör yardımcıları, protokol üyeleri, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Şehitlikte dua ederek, şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

İl Müftüsü Orhan Genç tarafından yapılan duanın ardından, 15 Temmuz’da şehit düşen polis memuru Ozan Özen’in kabri olmak üzere tüm şehitlerin kabirleri tek tek ziyaret edilerek dualar okundu.

Şehitlik ziyaretinin ardından şehitlerimiz için yapılan Kuran-ı Kerim Hatimlerinin duası ve Mevlid-i Şerif, Yıldırım Beyazıt Camii’nde gerçekleştirildi. Daha sonra ise Bolu Demokrasi Meydanı’nda vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Binlerce Bolulu Tek Yürek Oldu

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” coşkusu, akşam saat 21:00’de İzzet Baysal Caddesi’nde yapılan yürüyüş ve Demokrasi Meydanı’nda yapılan programla doruğa ulaştı.

Programa 15 Temmuz şehitlerimizin aileleri ve 15 Temmuz gazilerimiz başta olmak üzere Bolu Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü,Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, 15 Temmuz gecesi yaşananlarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde halka hitabının canlı olarak izlendiği program, Bolu Valisi Aydın Baruş bir açış konuşması ve  il protokolünün konuşmaları, öğretmenlerin şehitlerimize ithaf ettikleri şiirleri okumalarıyla devam etti.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikeri, 00:13’te camilerden sela okunması ve hep birlikte yapılan dua ile son buldu.

Üniversitemiz, Milletin Zaferi’nin yıl dönümünde Demokrasi Meydanında açtığı stantla vatandaşlara çay ikramında bulunurken, gece 01:00’ kadar akademik ve idari personelimiz standı ziyaret ederek demokrasi nöbeti tuttu.

Önceki İçerik15 Temmuz Şehidimiz Fatih Kalu’yu Kabri Başında Andık
    Sonraki İçerikAtatürk’ün Bolu’ya Gelişi Kutlandı