14 Mart Tıp Bayramı Üniversitemizde Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen törenle kutlandı. AİBÜ Tıp Fakültesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ile Bolu-Düzce Tabip Odası tarafından düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şerife Koçyiğit ve Bolu-Düzce Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Demircioğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutlarken, Bolu Valisi Aydın Baruş törende yaptığı konuşmada, bir milletin geleceğini inşa eden iki temel unsurdan birisinin sağlık görevlileri diğerinin de öğretmenler olduğunu ifade etti. Baruş, “Sizlerin çabaları sayesinde çok önemli mesafeler kat ettik. Son yıllarda sağlanan önemli gelişmeler neticesinde sağlık sektörüne çok önemli yatırımlar yapıldı. 15-20 yıl önce bütçemizden sağlığa ayrılan pay yüzde 10’lar seviyesindeyken şimdi yüzde 17 seviyelerine geldi. Gelecek nesillerimizin ruh sağlığı, beden sağlığı sizlerin ellerinde. Bu emaneti en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum.” diye konuştu.

Programda Tıp Fakültesi öğrencileri mini bir konser verirken Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı münasebetiyle Çanakkale türküsünü de seslendirdiler. Törende Meslekte 40 yılını dolduran Dr. Cevdet Top, Dr. Seyfullah Yıldırım, Dr. Mehmet Nusret Demircan ile Dr. Mesut Kalaycıoğlu’na plaket verildi, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde dereceye giren öğrencilere de başarı belgeleri takdim edildi. Program, Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya’nın Mesleki Motivasyon ve İletişim konusunda yaptığı sunumla sona erdi.

Önceki İçerikErasmus 2014-2015 Staj ve 2015-2016 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sınav Listesi
    Sonraki İçerikTÜBİTAK Heyetinden AİBÜ’ye Ziyaret