Page 108 - Bülten_4_Sayi
P. 108

ETKİNLİKLER   I   Mart-Nisan-Mayıs-Haziran 2022   I    SAYI 4










                                   ERASMUS ÖĞRENCİLERİ

                    MENGEN GASTRONOMİ MUTFAĞINDA



































        Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında ba-  çetelerini  ve  hazırlanmasını  öğrenmeleri  amaçlanmıştır.
        har  döneminde  öğrenim  görmek  üzere  Üniversitemize   Gastronomi bölümünün hocaları ve öğrencileri ile ortak uy-
        gelen öğrenciler için Türk kültürünü tanıtım etkinlikleri   gulamalı olarak yürütülen etkinlikte, humus, muhammara,
        çerçevesinde 31 Mart 2022 tarihinde Mengen Gastronomi   tahinli piyaz, tarhana çorbası, Kayseri yağlaması, yaprak
        Mutfağında Türk Mutfağını ve Yemeklerini Tanıtma etkin-  sarma, et güveç, revani ve süt tatlısı gibi Türkiye’nin yedi
        liği düzenlendi. Erasmus Koordinatörlüğü ve Gastronomi   bölge mutfağından seçilen lezzetler yapılmıştır.
        Bölümü’nün ortak organizasyonu ile Gastronomi Bölümü   Bu etkinlik, aşçıları ile dünyaca ünlü Mengen ilçemizde,
        akademisyenleri ve öğrencilerinin ev sahipliğinde Mengen   Üniversitemizin  Gastronomi  Mutfağında  profesyonel  şef
        Gastronomi Mutfağı’nda düzenlenen etkinlik Arnavutluk,   ve öğrencilerimiz ile birlikte uygulamalı olarak yapılması
        Endonezya, Fransa, Kosova ve Ürdün’den gelen öğrenci-  açısından, Türkiye’de Erasmus öğrencilerine yapılan tek
        lerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte Turizm Fakül-  etkinlik  olma  özelliğini  taşımaktadır.  Etkinlik,  Erasmus
        tesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.   öğrencilerinin  hem  Türk  mutfak  kültürü  hakkında  bilgi
        Dr. Alper Kurnaz, Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş, Arş. Gör.   edindiği, hem de uygulama yapma imkânı bulduğu, Gast-
        Büşra Yeşilyurt ve Gastronomi Bölümü son sınıf öğrenci-  ronomi Bölümü öğrencileri ile kültürel kaynaşmanın su-
        leri ve Erasmus Koordinatörlüğü Gelen Öğrenci Koordina-  nulduğu bir ortam olmuştur.
        törü Öğr. Gör. Özlem Yelda Dilmen ve Staj Hareketliliği
        Koordinatörü İrem Atlı yer aldı.
                                                              Etkinlik,  Erasmus  Koordinatörlüğü  tarafından  ev  sahibi
        Erasmus+ programı kapsamında Üniversitemize gelen öğ-  bölüm hoca ve öğrencilerine günün anısına hediye paket-
        rencilere  her  dönem  geleneksel  olarak  yapılanTürk  kül-  leri  takdim  edilerek  son  bulmuştur.  Etkinliğin,  katılım-
        türünü tanıtma etkinlikleri, bu dönem farklı şekilde ger-  cılara ve Türk kültürünü ve mutfağını tanıtmaya yaptığı
        çekleştirildi.  Etkinlik  kapsamında  öğrencilerimizin  Türk   katkı  göz  önüne  alınarak,  gelenekselleştirilerek  her  yıl
        mutfağının  tanıtılmasının  yanında  uygulamalı  olarak  re-  düzenli gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

          Mart-Haziran 2022/Sayı 4
  108 BAİBÜ BÜLTEN
   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113