Page 108 - Bülten_4_Sayi
P. 108
ETKİNLİKLER I Mart-Nisan-Mayıs-Haziran 2022 I SAYI 4
ERASMUS ÖĞRENCİLERİ
MENGEN GASTRONOMİ MUTFAĞINDA
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında ba- çetelerini ve hazırlanmasını öğrenmeleri amaçlanmıştır.
har döneminde öğrenim görmek üzere Üniversitemize Gastronomi bölümünün hocaları ve öğrencileri ile ortak uy-
gelen öğrenciler için Türk kültürünü tanıtım etkinlikleri gulamalı olarak yürütülen etkinlikte, humus, muhammara,
çerçevesinde 31 Mart 2022 tarihinde Mengen Gastronomi tahinli piyaz, tarhana çorbası, Kayseri yağlaması, yaprak
Mutfağında Türk Mutfağını ve Yemeklerini Tanıtma etkin- sarma, et güveç, revani ve süt tatlısı gibi Türkiye’nin yedi
liği düzenlendi. Erasmus Koordinatörlüğü ve Gastronomi bölge mutfağından seçilen lezzetler yapılmıştır.
Bölümü’nün ortak organizasyonu ile Gastronomi Bölümü Bu etkinlik, aşçıları ile dünyaca ünlü Mengen ilçemizde,
akademisyenleri ve öğrencilerinin ev sahipliğinde Mengen Üniversitemizin Gastronomi Mutfağında profesyonel şef
Gastronomi Mutfağı’nda düzenlenen etkinlik Arnavutluk, ve öğrencilerimiz ile birlikte uygulamalı olarak yapılması
Endonezya, Fransa, Kosova ve Ürdün’den gelen öğrenci- açısından, Türkiye’de Erasmus öğrencilerine yapılan tek
lerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte Turizm Fakül- etkinlik olma özelliğini taşımaktadır. Etkinlik, Erasmus
tesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. öğrencilerinin hem Türk mutfak kültürü hakkında bilgi
Dr. Alper Kurnaz, Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş, Arş. Gör. edindiği, hem de uygulama yapma imkânı bulduğu, Gast-
Büşra Yeşilyurt ve Gastronomi Bölümü son sınıf öğrenci- ronomi Bölümü öğrencileri ile kültürel kaynaşmanın su-
leri ve Erasmus Koordinatörlüğü Gelen Öğrenci Koordina- nulduğu bir ortam olmuştur.
törü Öğr. Gör. Özlem Yelda Dilmen ve Staj Hareketliliği
Koordinatörü İrem Atlı yer aldı.
Etkinlik, Erasmus Koordinatörlüğü tarafından ev sahibi
Erasmus+ programı kapsamında Üniversitemize gelen öğ- bölüm hoca ve öğrencilerine günün anısına hediye paket-
rencilere her dönem geleneksel olarak yapılanTürk kül- leri takdim edilerek son bulmuştur. Etkinliğin, katılım-
türünü tanıtma etkinlikleri, bu dönem farklı şekilde ger- cılara ve Türk kültürünü ve mutfağını tanıtmaya yaptığı
çekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrencilerimizin Türk katkı göz önüne alınarak, gelenekselleştirilerek her yıl
mutfağının tanıtılmasının yanında uygulamalı olarak re- düzenli gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
Mart-Haziran 2022/Sayı 4
108 BAİBÜ BÜLTEN