Bir Fidan da Senin Olsun Etkinliği Gerçekleştirildi

Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bir Fidan da Senin Olsun Etkinliği Gölköy mevkisinde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturdu.

Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Bolu Genelinde 43 Bin 500 Fidan Toprakla Buluşacak

Etkinlik öncesi söz alan Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, daha yeşil bir Bolu için çalışacaklarını ifade ederek, Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Bolu genelinde 43 bin 500 fidanın toprakla buluşacağını belirtti. 20 bin adet fidanın halka ücretsiz olarak verileceğini dile getiren Şentürk, Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle dikilecek olan fidanların Bolu’ya ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti. Şentürk, etkinliğin hazırlanmasında emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Türkiye Ağaçlandırma Çalışmalarında Avrupa’da 1. Dünya’da 4. Sırada

Şentürk’ün ardından söz alan Bolu Milletvekili Arzu Aydın etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Peygamberimizin “Kıyametin koptuğunu görseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz” sözlerini hatırlattı. Kültürümüzün canlıların tamamına sevgi ve şefkatle yaklaşmamızı öğütlediğini dile getiren Aydın, orman varlığının artırılmasında her zaman ön saflarda yer alacağını belirtti. Daha yeşil bir Türkiye hedefiyle son 20 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğinin yürütüldüğünü vurgulayan Aydın, Birleşmiş Milletler Küresel Orman Kaynakları Raporuna göre Türkiye’nin ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa’da 1. Dünya’da 4. sırada olduğuna değindi. Aydın ekinlikte emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Kılıç: “Tabiatın Dengesi Korunmalı”

Bolu Valisi Erkan Kılıç yaptığı konuşmada Bolu’nun orman varlığı yönünden ülkemizde ilk 3’te yer aldığını ifade eden Kılıç, ormanların korumanın önemine değindi. Bu tür etkinliklere çocukların katılmasının önemini vurgulayan Kılıç, Dünya’da yaşanan iklim değişikliğiyle birlikte tabiatın dengesinin bozulmaya başladığını dile getirdi. Tabiatın dengesinin bozulmaya başlamasıyla yaşanan doğal afetlerin arttığını söyleyen Kılıç, tabiatta tüm canlıların uyum içinde yaşadığından bahsetti. Tabiatın dengesinin korunması gerektiğini belirten Kılıç, bu tür faaliyetlerin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Kılıç etkinlikte emeği olanlara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Vali Kılıç’ın konuşması ardından Üniversitemizden katılan yüzlerce öğrenci, idari ve akademik personel ve katılımcılar fidanları toprakla buluşturdular. Öğrencilerimiz şenlik havasında geçen ağaç dikme etkinliğinde, Gölköy Kampüsümüzün hemen yanı başında bulunan ağaçlandırma sahasına kendi elleriyle diktikleri fidanları hiç unutmayacaklarını ifade ettiler.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/1wpv