2021-2022 Güz Dönemi Hazırlık İngilizce Derslerinin Çevrimiçi Yapılmasına İlişkin Duyuru

    Değerli Öğrencilerimiz,

    Sizlerle sağlıklı bir ortamda ve hiçbir engel olmaksızın tamamen yüz yüze derslere başlamayı isterdik, ancak içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı 2021-2022 Akademik Yılı Güz döneminde İngilizce Hazırlık eğitimini çevrimiçi olarak gerçekleştirme kararı aldık. Güz dönemi için bu kararın alınmasına neden olan bazı temel sebepleri ve üzerinde önemle durduğumuz konuları sizinle paylaşmak isteriz.

    Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Hazırlık İngilizce Bölümü, toplam 850-1000 öğrenciden oluşmaktadır. Bölümümüzde, her biri ortalama 44 m² genişliğinde toplam 18 sınıfta ders verilmektedir. Bu sınıflarımızda normal şartlar altında yüz yüze eğitimde 25-28 öğrenci olabilmektedir. Ancak COVID-19 tedbirleri gereği seyreltilmiş sınıf modeli uygulandığında, Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki sınıflarımızın öğrenci sayısını karşılamasının mümkün olmayacağı görülmüştür.

    Yabancı dil öğrenimi iletişimsel bir süreçtir ve öğrencilerimizin aktif katılımı ve etkileşimini gerektirir. Sınıf uygulamalarımızda çift ve grup çalışmaları en çok kullanılan ve gerekli yöntemlerdir. Pandemi koşullarında öğrenci-öğrenci ve öğrenci ile öğretim elemanı arasındaki etkileşim ve iletişimin, alanların darlığı ve bulaş riskini artırması sebebiyle mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır.

    2021-2022 Akademi yılı güz döneminde sizlere sağlayacağımız İngilizce Hazırlık eğitimi içeriği zengin, çevrimiçi derslerde tecrübe kazanmış öğretim kadromuz sayesinde kaliteli ve zevkli olacaktır. Pandemi ile geçen önceki dönemlerde olduğu gibi bu eğitim sürecinde de idari ve akademik personelimizle sizlerin yanında olacağız.

    Pandemi koşullarının getirdiği döneme özgü sorunların Bahar döneminde sona ermesini, pandemi öncesi normal koşullarda olduğu gibi sınıf ortamında sizlerle yüz yüze eğitimimize devam etmeyi umuyoruz. Bu kararın alınmasında ön koşul olan gerekli karar mercileri ile sürecin tamamlanmasından sonra en hızlı şekilde kararı kesinleştirerek size ulaştırmaya çalıştık. Bu süreç içindeki sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ediyor, sağlıklı ve başarılı bir akademik yıl diliyoruz.

    Sevgilerimizle…


    Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Bölüm Başkanlığı

    Exit mobile version