Uluslararası Öğrenciler Topluluğumuz, Yıl Boyunca Yapmayı Planladığı Etkinlikleri Rektör Alişarlı’ya Anlattı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Öğrenci Dekanı ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Öğrenci Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Çeker ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Sansi, beraberindeki Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Lancine Doumbia ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Rektörlük görevine yeniden atanan Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret kapsamında Rektör Alişarlı’ya, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu’nun yıl boyunca yapmayı planladığı etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Lancine Doumbia, uluslararası öğrencilere verdiği destekten dolayı Rektör Alişarlı’ya teşekkür etti. Tanışma yemeği ile güz ve bahar dönemlerinde düzenlenmesi hedeflenen futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, tenis ve satranç faaliyetleri, seminerler, geziler, dil kursları, gönüllülük projeleri ve Uluslararası Öğrenciler Günü etkinlikleri hakkında Rektör Alişarlı’ya bilgi veren Lancine Doumbia, 87 ülkeden gelerek üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin, bahar döneminde, kendilerine özgü yemekleri ve kültürel değerleri sergileyeceği bir etkinlik planladıklarını söyledi.

“Uluslararası Öğrencilerimizi, Anadolu Misafirperverliğine Yakışır Şekilde Misafir Ediyoruz.”

Öğrenci Dekanı ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ise, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül coğrafyası olarak nitelendirdiği 87 ülkeden ülkemize gelen öğrencilerimizi, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı himayesinde, üniversitemizde, Anadolu misafirperverliğine yakışır şekilde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Prof. Dr. Kürtül, İstanbul ve Ankara gibi metropollerin de arasında olduğu önemli şehirlere komşu bir konuma sahip üniversitemizin, akademik ve idari personel kalitesi ve doğal güzellikleri ile uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Alişarlı ise, uluslararası öğrencilere teşekkür ederek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin tüm imkanlarıyla öğrencilerini kucaklayan ve destekleyen, etkinlik taleplerini dikkate alarak değerlendiren bir üniversite olduğunun altını çizdi.

Rektör Alişarlı: “Uluslararası Öğrencilerimizin Bolu’da, Anadolu Yaşamı ve Kültürünü Kucaklayıcı Yaklaşımı Var.”

Halen üniversitemizde 87 ülkeden 2 bin 400 uluslararası öğrenci olduğunu ve bu sayının, öğrenci kalitesi ve standartlara uygun olarak artırılacağını kaydeden Rektör Alişarlı, uluslararası öğrencilerimizin Bolu’da, Anadolu yaşamı ve kültürünü kucaklayıcı yaklaşımı olduğunu, esnafa da ciddi bir ekonomik katkı sağladığını vurguladı.

Uluslararası öğrencilerimizin yapmayı planladıkları kültürel ve sportif etkinliklerin, üniversitemizle Bolulu vatandaşlar arasındaki sıcak ilişkileri daha da geliştireceğine ve kültürlerarası kaynaşmaya vesile olacağına inandığını belirten Rektör Alişarlı, amaçlarının her zaman, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli gibi gönül insanlarının öğretilerindeki insanı merkeze alan yaklaşımlarını, Bolu’da ve ülkemizde canlı tutmak olduğunu söyledi.

Önceki İçerikÜnlü Turizmci Dr. Cem Kınay’dan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikBOLİMDER Başkanı Altundağ ve Dernek Üyeleri, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti