Rektörümüz Mustafa Alişarlı Üniversitelerarası Kurul Başkanı Oldu

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığında düzenlenen devir teslim töreninde, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) dönem başkanlığını Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’tan devralan Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 1 Ağustos 2022 itibariyle ÜAK Başkanı oldu.

Devir teslim törenine ÜAK Genel Sekreteri V. Prof. Dr. Abdulkerim Çalışkan da iştirak etti.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 11. maddesi uyarınca üniversiteler üstü bir akademik organ olarak kurulan Üniversitelerarası Kurulun görevleri arasında;
    üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak önlemleri teklif etmek,
    üniversitelerin tümünü ilgilendiren eğitim – öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile ilgili yönetmelikleri hazırlamak veya görüş bildirmek, aynı veya benzer nitelikteki fakültelerin ya da üniversitelere veya fakültelere bağlı diğer yükseköğretim kurumlarının eğitim – öğretimine ilişkin ilkeler ve süreler arasında uyum sağlamak, doktora ile ilgili esasları tespit etmek ve yurt dışında yapılan doktoraları, doçentlik ve profesörlük unvanlarını değerlendirmek, doçentlik başvurularında ilgili bilim veya sanat alanında jüriler oluşturarak adayların yayın ve çalışmalarını Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esas ve usuller kapsamında değerlendirip, yeterli yayın ve çalışmaya sahip olan adaylara doçentlik unvanı vermek bulunuyor.

Önceki İçerikBAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) Uygulama Esasları
    Sonraki İçerikProQuest – Ağustos Ayı Online Eğitim Programı