Mevzumuz İlim Gayemiz Bilim Projesi ile İnsansız Kara Aracı Tasarlayarak Cumhurbaşkanlığından Davet Aldılar

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı tarafından desteklenen ‘Mevzumuz İlim Gayemiz Bilim Projesi’ kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin yürüttüğü proje başarıyla sonuçlandı.

Proje kapsamında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bolu şubesi çatısı altında bir araya gelen 25 BAİBÜ öğrencisi, Milli ve Yerli imkanlarla Milli Savunma Sanayiine entegre edilebilecek İnsansız Kara Aracı yapımı için yola çıktı. Öğrenciler, aracın tekerleklerinden, robot koluna,yazılımından, kumandasına kadar kendilerinin üretimi olan aracı göreve hazır hale getirdiler. Öğrenciler proje kapsamında THY Teknik A.Ş Genel Müdür Yard. Fazıl Çiftçi, THY Elektrik-Elektronik mühendisi Semih Özçelik ve alanında uzman isimlerle teknik ve sosyal konularda birçok seminer ve konferans düzenleyerek gençlere vizyoner bir bakış açısı kazandırmayı amaçladı.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Emre Özdemir, ‘Mevzumuz İlim Gayemiz Bilim’ projesinin Milli Savunma Sanayiine katma değer sağlayabilecek çok önemli bir proje olduğunu, ülkemizin bilim, teknoloji, sanayii, fikir ve aksiyon safhalarında gelişmesinin ve vizyoner, tecrübeli, üreten gençlerin yetişmesiyle gerçekleşeceğini düşünerek projeye başladıklarını ifade etti.  Özdemir, “BAİBÜ öğrencileri olarak böyle bir projeyi başarıyla sonuçlandırmaktan çok mutluyuz. üniversitemize ve sayın rektörümüze destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Projenin sürdürülebilirliği Teknofest’e başvuru yaptık. Sonuç olarak hem Cumhurbaşkanlığı tarafından davet aldık hem de mühendislik öğrencilerimizin THY gibi büyük bir firmada staj yaparak kendilerini daha fazla geliştirebilecekleri bir imkan bulduk.” diye konuştu.

Öğrencilerin proje kapsamında geliştirdikleri İnsansız Kara Aracı, Üzerindeki robot kol sayesinde Bomba imha yeteneği, meskun mahal operasyonlarda keşif yapabilme ve istenilen noktada infilak ettirilebilir olması, Kamerayla görüntü aktarımı ve veri analizi ağır yük taşıma kapasitesi, her türlü arazi koşullarına uygun otomatik tekerlek sistemi, 3 km uzaktan kumanda menzili ile sınır güvenliğinde aktif görev alabilme özelliğine sahip bulunuyor.

Önceki İçerikBAİBÜ Kadın Futbol Takımı, Üniversiteler Arası Salon Futbolunda 1. Lig’e Yükseldi
    Sonraki İçerikKamu-Sen’den Rektör Alişarlı’ya Ziyaret