Gençlik Haftası Etkinliklerine Katılan Öğrencilerimiz, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği ve 81 il ve 11 ülkeden gençlerin bir araya geldiği “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” gezisinde Bolu’yu temsil eden ve Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vatan toprağı takdim eden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri Mehmet Hakan Yavuz ve Mihriban Yıldırım, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret ederek, Milli Mücadelemizin ilk adımlarının atıldığı şehirlerimize gerçekleştirilen bu anlamlı gezinin ayrıntılarını paylaştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin azim ve kararıyla yürütülen Milli Mücadelemizin ilk adımlarının atıldığı Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da Milli Mücadelenin tüm plan ve programlarının görüşüldüğü mekânlar ile kentin önemli simgeleri ve Selçuklu – Osmanlı dönemlerinden kalan tarihi yapıları ziyaret etme fırsatı yakalayan gençler, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir araya geldi.

9 Mayıs’ta Samsun’da başlayan ve 20 Mayıs’ta başkent Ankara’da sona eren gezide gençler, 1. ve 2. TBMM binalarını, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzesi’ni, Anıtkabir’i, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni de görme fırsatı yakaladılar. “Temsilci Gençler ve Sporcular Cumhurbaşkanımızla Buluşuyor” programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelen Mehmet Hakan Yavuz ve Mihriban Yıldırım, Milli Basketbolcu Cedi Osman ile birlikte, milli birlik ve beraberliğimizi temsilen 81 il ve KKTC’den gelen vatan topraklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim ettiler.

Önceki İçerikBAİBÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Lisansüstü Eğitimde İş Birliği Devam Ediyor
    Sonraki İçerikBAİBÜ Proje Destek Ofisi E-Bülteni 14. Sayısı Yayınlandı