Genç Fizyoterapistlerin Mezuniyet ve Yemin Töreni Yapıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 17’nci dönem mezunları için, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi salonda mezuniyet ve yemin töreni düzenlendi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Genel Sekreter Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu, Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon YO Müdürü Doç. Dr. Yeşim Bakar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende, dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve plaketleri, protokol üyelerinin yanı sıra sahneye davet edilen aileleri tarafından verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Yeşim Bakar, ülkemizde 60’a yakın üniversitede fizyoterapi eğitimi verildiğini hatırlatarak, üniversitemizin fizyoterapi eğitiminde çok iyi bir noktaya geldiğini anlattı. AİBÜ’nün fizyoterapi bölümleri olan üniversiteler arasında bir marka olduğunun altını çizen Bakar, özetle “Üniversitemiz, hem eğitim kadrosu hem de bölüme giriş puanı ve tercih edilme açılarından söz konusu 60 üniversite içinde ilk 5’te yer almaktadır. Bölümümüzde eğitim alabilmek için öğrencilerimizin üniversite giriş sınavında yüzde 1 ila 2’lik dilimlere girmeleri gerekmektedir. Eğitimimiz süresince temel tıp dersleri yanında yoğun bir mesleki eğitime tabi tutulan fizyoterapist adayları 2’nci ve 3’üncü sınıfta 6 hafta, 4’üncü sınıfta ise yıl boyu süren klinik staj süresince teorik ve pratik açıdan kapsamlı bir eğitim alırlar ve ardından donanımlı birer fizyoterapist olarak mezun olurlar. Sizler de AİBÜ’de okumanın ve fizyoterapi bölümünden mezun olmanın gururunu her zaman yaşayacaksınız.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ise, yüzde 1’lik dilime girerek fizyoterapi bölümünü kazanmanın ve üniversiteler arasında ilk 5 arasında yer almanın kolay olmadığını vurgulayarak, emeği geçen öğretim elemanlarını, öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini kutladı. Hem Fizyoterapi Bölümü’nün hem de AİBÜ’nün bir marka olduğunun altını çizen Bahar, özetle “Üniversitemiz, Türkiye’deki vakıf destekli devlet üniversiteleri içerisinde en güzel ve mükemmel örneği oluşturmaktadır. Sevgili gençler, 4 yıl çok çabuk geçti ve esas hayat şimdi önünüzde duruyor. Ben sizlerin, üniversitemizden ileride mesleki anlamda gereksiniminiz olacak tüm yeterliliklere sahip olarak mezun olduğunuza inanıyorum.” dedi.

Tören, mezuniyet belgelerini alan ve fizyoterapist yemini eden öğrencilerin, keplerini havaya fırlatması ve mezuniyet kutlamalarının ardından sona erdi.

Önceki İçerikMimarlık Öğrencilerinden Mekân Tasarımları Sergisi…
    Sonraki İçerik2016-2017 Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora Programları