Fen Edebiyat Fakültesi Nevruz Kutlaması Etkinliği Gerçekleştirdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBU) Fen Edebiyat Fakültesi Nevruz Kutlaması etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe BAİBU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ekrem Gürel ile Fen Edebiyat Fakültesi akademik ve idari kadrosunun yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını Prof. Dr. Aydın Him gerçekleştirdi. Sözlerine tüm katılımcılara teşekkür ederek başlayan Him, Nevruz’un baharın gelişini müjdelediğini, astrolojik bir olay olmasından ötürü Türk Dünyası dışındaki kültürlerce de kutlandığını belirtti. Nevruz’un Türkler için Ergenekon’dan çıkışı simgelediğini ifade eden Him, Nevruz’un farklı yörelerde, farklı kültürlerde farklı farklı şekillerle kutlandığını vurguladı. Nevruz’un binlerce yıllık bir gelenek olduğunun altını çizen Him, tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Prof. Dr. Aydın Him’in sözlerini bitirmesinin ardından yumurta tokuşturma yarışması yapıldı. Renkli anlara sahne olan yarışmanın ardından katılımcılar ikramların tadına baktı.

Etkinliğin düzenlenmesine öncülük eden Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ekrem Gürel, 5 farklı ülkeden ve ülkemizdeki farklı yörelerden farklı lezzetlerin sunumuyla Nevruz’un ruhuna uygun bir etkinlik düzenlediklerini belirterek önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı etkinlikler düzenlemek istediklerini ifade etti. Gürel etkinliğe katılan Rektör Yardımcısı. Prof. Dr. Aydın Him ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Önceki İçerikBAİBÜ’den Dünya Down Sendromlular Günü’ne Özel Etkinlik
    Sonraki İçerikGönül Coğrafyamızın Ortak Kültürünü Temsil Eden Nevruz Kutlandı