Erasmus+ Türkçe’nin Öğretimi Konsorsiyumu (Tesıad) Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları İlanı

2022-2023 akademik yılı Erasmus+ TESIAD Konsorsiyumu Staj Hareketliliği kapsamında AB ülkelerinde “staj yapmak” isteyen öğrencilerimiz için başvuru süreci başlamıştır. TESİAD Staj Konsorsiyumu projesi, sadece Türk Dili bölüm öğrencilerine açık bir staj hareketliliği projesidir; genel kural ve kaideler açısından KA103 staj hareketliliği projesi ile aynıdır. KA103 Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği hakkında bilgi için lütfen Erasmus web sayfamızı inceleyiniz.

Konsorsiyum kapsamında, sadece Türk Dili alanında eğitim gören öğrencilerin (lisans, yüksek lisans, doktora) başvuruları değerlendirmeye alınacaktır:

• Eğitim Fakültesi (Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı ve Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı
    • Fen Edebiyat Fakültesi (Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü)
    • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitimi)

Başvuru Süreci ve Şartları:

• Başvurular 27 Aralık 2022 tarihinde başlayacak; 10 Ocak 2023  mesai bitiminde son bulacaktır.
    • Kabul belgesi olmadan başvuru yapan ve hareketliliğe hak kazanan öğrencilerin Türkiye Maarif Vakfı’nın ve Yunus Emre Enstitüsü’nün, AB üyesi ve AB Aday ülkelerinde bulunan temsilciliklerinde staj yapabilmeleri öngörülmektedir.
    • Adaylar, kendi imkanları ile bulacakları kurumlarda da staj yapabilirler.
    • Programa tam zamanlı öğrenciler başvurabilir.
    • Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.
    • Kayıt donduran öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.
    • Programdan yararlanabilmek için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin son transkript notları (GANO) 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 4 üzerinden 2,5 olmalıdır.
    • Staj hareketliliği için yabancı dil baraj puanı, 100 üzerinden 50 olarak belirlenmiştir.
    • Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun aşağıda belirtilen tarihlerde yapmış olduğu Erasmus dil yeterlilik sınavlarından (proficiency test) ya da YÖKDİL, YDS gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlardan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş yabancı dil sınavlarından en az yukarıda belirtilen puanı almış olmak. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından aşağıda belirtilen tarihlerde yapılmış olan sınavlar geçerlidir. Bu sınavlar şunlardır:
    •     22 Ekim 2021
    •     02 Mart 2022
    •     20 Nisan 2022
    •     21 Ekim 2022
    • 2021 projesi için 2, 2022 Projesi için 2 olmak üzere toplamda 4 kişilik kontenjan planlanmaktadır. Kontenjan dağılımı şu şekilde öngörülmektedir (Eğitim Fakültesi:2, Fen Edebiyat Fakültesi: 1, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü: 1). Başvuru durumuna göre kontenjan dağılımı değişebilecektir.
    • Staj süreleri bütçe durumuna göre ofis tarafından sınırlandırılabilir.

Başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak ölçütler ve ağırlıklı puanlar şunlardır: TIKLAYINIZ

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/hjzg
    Önceki İçerikErasmus+ Ka131 Gastronomi Konsorsiyumu Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları İlanı
    Sonraki İçerikErasmus+ Ka131 Bilkon Konsorsiyumu Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuruları