BAİBÜ’de “Çocuk Üniversitesi” Düzenleniyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Türk Kızılayı iş birliğinde, çocukların akademik eğitime merak duymasını sağlamak amacıyla “Çocuk Üniversitesi” düzenleniyor. Eğitim kapsamında, üniversiteler ile Türk Kızılayı ve gönüllü yardım kuruluşlarının faaliyetleri tanıtılıyor.

Bolu’nun Merkez ilçesindeki çeşitli okulların 4’üncü sınıfında eğitim gören başarılı 30 ilkokul öğrencisi, 23, 24 ve 25 Ocak 2023 tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’nde “Çocuk Üniversitesi” eğitim programına katılıyor.

Her gün 09.30-15.30 saatleri arasında farklı fakültelerde eğitim ve atölye çalışmalarına katılan çocuklara, akademik personelimiz tarafından yaşlarına uygun eğitimler veriliyor. Çocuklar, sanatsal ve sportif faaliyetlere, eğlenceli aktivitelere ve porgramlara katılıyor; üniversiteli ağabey ve ablalarıyla, uluslararası öğrencilerle ve sporcularla tanışıyor.

Eğitim Programı

23 Ocak Pazartesi günü başlayan Çocuk Üniversitesi’nde ilk olarak Yabancı Diller Yüksekokulu’nda eğitim programı gerçekleştirildi. Yabancı dil öğrenmenin önemi anlatılan çocuklara simultane çeviri laboratuvarı gezdirildi. İngilizce çocuk kitapları ve hediyeler verildi. Şekerlemeler ikram edildi. Merkez yemekhanede öğle yemeklerini yiyen çocuklar, ardından Aktivite Merkezi’ni ve Gölköy Kampüsü’nü gezdi.

Öğleden sonra Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrencilerle Badminton oynayan çocuklar, judo gösterisi izledi ve judo oyununa katıldı. Milli Okçu öğrencimiz Merve Nur Eroğlu ile tanışan ve sohbet eden çocuklar, azmi ve çalışkanlığıyla gençlere örnek olan başarılı sporcudan çok etkilendiler. Rakip gruplara ayrılan çocuklar, eğlenceli aktiviteler yaptılar.

Çocuklar Steteskopla Kendi Kalp Atışlarını Dinledi

Çocuklar eğitimin ikinci gününde, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde ilk yardım eğitimi aldı. Çocukların göz taraması (uzağı görme ve renk körlüğü) yapıldı; kalp atışı ve ritmi ile kan basınçları ölçüldü. Çocuklar steteskopla kendi kalp atışlarını dinledi. Sonuçların işlendiği sağlık karneleri ailelere iletilmek üzere çocuklara verildi. Olumsuz sonuçlar ailelere bildirildi. Sağlıklı beslenmenin önemi anlatılarak, ara öğün olarak çocuklara mandalina ikram edildi.

Üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal’ın kabrini ziyaret eden çocuklar, Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki öğle yemeğinin ardından İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde TÖMER öğrencileriyle bir araya geldi. 15 farklı ülkeden uluslararası öğrencinin katıldığı etkinlikte çocuklara ülkeler tanıtıldı. Türkiye’nin, güçlü akademik kadrosu ve başarılı eğitim programlarıyla uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerden biri olduğu ve Türk misafirperverliği vurgulandı. Yerel halk oyunları ve danslardan örnekler sunuldu. Yöresel ikramlarda bulunuldu ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Çocuk Üniversitesi’nin Her Yıl Yapılması Hedefleniyor

Eğitimin 3’üncü ve son günü, Eğitim Fakültesi’nde piyano dinletisi ve uygulaması yapılacak. Fen laboratuvarı gezilecek ve drama etkinliği gerçekleştirilecek. Türk Kızılayı yönetici ve gönüllülerinin de katılacağı öğle yemeğinin ardından Rektörlük Senato Odası’nda düzenlenecek törende, eğitim veren akademisyenlere  teşekkür belgesi takdim edilecek. Çocuklara ise katılım belgeleri verilecek. Üniversiteleri kimlerin, nasıl yönettikleri anlatılacak. Çocuk Üniversitesi’nin, her yıl Haziran ayı içerisinde tekrarlanması hedefleniyor.

#ibuajanda #BAİBÜ30yaşında #bolu #kampüs #baibüseninlegüzel #doğanınkalbindeüniversite

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/par2
    Önceki İçerik“100. Yıl Marşı” Yarışması