Bolu Gelincik Hanımeli Kooperatifi’nin Yöresel Yemekler Kır Lokantası Açılışı Gerçekleştirildi

Bolu Gelincik Hanımeli Kooperatifi’nin “Yöresel Yemekler Kır Lokantası” açılışı yoğun katılımla Demirciler Köyü’nde gerçekleştirildi.

Açılışa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra Bolu il müdürleri ile Demirciler Köyü halkı katıldı.

Bolu Gelincik Hanımeli Kooperatifi’nin “Yöresel Yemekler Kır Lokantası açılışında açılış konuşmasını kooperatif başkanı Emine Özdoğan gerçekleştirdi. Konuşmasına “Kadının Emeği Birliğin Temeli” projesine destek veren ve açılışa gelen herkese teşekkür ederek başlayan Özdoğan, projenin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirtti. Projenin gelişim aşamalarından bahseden Özdoğan, kooperatif ortaklarının aldığı eğitimlerden söz etti. Lokantada kedi batmaz, gözleme, etli mantı gibi yöresel yemeklerin yanı sıra kahvaltıda soğanlı yumurta gibi seçeneklerin olacağını ifade eden Özdoğan, açılışa gelen herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Özdoğan’ın konuşmasının ardından Demirciler köyü Muhtarı Mehmet Baran katılım gösteren herkese teşekkür edip lokantanın köye hayırlı olmasını diledi.

Demirciler Köyü Muhtarı’nın ardından konuşma yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın bölgede yürüttüğü “sosyal gelişmeyi destekleme” projeleri içindeki en başarılı projenin “Kadının Emeği Birliğin Temeli” projesi olduğunu vurguladı. Genel Sekreter Çöpoğlu projeye katkı sunan ve törene katılan herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Bolu Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Yılmaz, Yöresel Yemekler Kır Lokantası’nın Bolu’ya hayırlı olmasını dileyerek katılan herkese teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasına projede emeği olan ve katılım gösteren herkese teşekkür ederek başladı. Gelincik Hanımeli Kooperatifi’nin bu atılımını BAİBÜ olarak yürekten desteklediğini ifade etti. Üniversite olarak hediye verilmesi gerektiğinde 2 şey hediye edildiğini bunlardan birinin Bolu çikolatası diğerinin de Gelincik Hanımeli Kooperatifi’nin hediye sepeti olduğunu belirten Alişarlı, Bolu’nun birçok marka değerinin olduğunu Gelincik Hanımeli Kooperatifi’nin de bu markalardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. Bu tür projelerin ilerleyebilmesi için desteklenmesi gerektiğine değinen Alişarlı, Bolu Valisi Ahmet Ümit başta olmak üzere; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Demirciler köyü Muhtarı Mehmet Baran, Bolu Gelincik Hanımeli Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan ve kooperatif üyelerine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Kooperatifin önce Bolu’ya sonra Türkiye’ye ekonomik katkı sunmasını temenni eden Alişarlı, yerel istihdamın önemine değindi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Anlamlı bir amaçla bir araya gelindiğini belirten Ümit, Bolu dendiği zaman Fatih Sultan Mehmet zamanından bu yana aşçılığın akla geldiğini ifade etti. Turizmin önemine değinen Ümit, Bolu’nun Dünya çapında önemli turizm merkezlerinden birisi olmasını hedeflediklerini vurguladı. Bolu Gelincik Hanımeli Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan’ın kahvaltılık soğanlı yumurta sözlerine atıfta bulunan Ümit, doğrusunun soğanlı yumurta değil hünkar soğanlısı olduğunu açıkladı. Özellikle son 200 yıldır Yıldız Sarayı yada Dolmabahçe Sarayı’nda kalan padişahlar Topkapı Sarayı’na gittiklerinde kahvaltıyı hünkar soğanlısı ile yaptığını belirten Ümit, İlber Ortaylı gibi birçok tarihçinin Osmanlı mutfağına dair tespit edilmiş yemeklerinden biri olduğunu ifade etti. Üretimin önemli olduğunu belirten Ümit bu kapsamda projede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi halk oyunları gösterisi yaptı. Gösterinin ardından projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninden sonra açılış için kurdele kesimi yapıldı ve gelincik çiçeğinin rengi olan kırmızı ile kanser taramasının önemine vurgu yapmak için sarı renklerdeki balonlar uçurulması ardından açılış töreni sona erdi.

Önceki İçerikTürkiye’de Klasik Ve Çağdaş Çin Araştırmalarının Dünü & Bugünü, Kültür Politikamızdaki Yeri Ve Önemi
    Sonraki İçerikBolu Protokolü ve İzzet Baysal Vakfı, BAİBÜ Ev Sahipliğinde Düzenlenen Yemekte Buluştu