BAİBÜ’nün URAP Dünya Sıralamasındaki Yükselişi Sürüyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, dünya genelinde üniversite sıralamalarını yapan yetkili 10 kuruluştan biri olan ODTÜ URAP’ın 2022-2023 Dünya Sıralaması listesinde, hem sıralamasını hem de puanını yükseltmeyi başardı. Geçen yıl 3002 üniversite arasında 176,12 puan ile 1906’ncı sırada yer alan Üniversitemiz, bu yıl 3000 üniversite arasında 194,66 puanla 1864’üncü sıraya yükseldi.

Türkiye’den sıralamaya girebilen 118 üniversite arasında ise 48’inci sırada yer alan Üniversitemiz, ‘Makale’, ‘Atıf’, Toplam Bilimsel Doküman’, ‘Toplam Atıf Etkisi’ ve ‘Uluslararası İş Birliği’ değerlendirmelerinde puanlarını artırdı.

URAP Araştırma Laboratuvarı’nda dünyanın ilk 3 bin üniversitesini sıralamak için makale, atıf, toplam bilimsel doküman, toplam yayın etkisi, toplam atıf etkisi ve uluslararası iş birliği olmak üzere 6 alandaki akademik üretkenlik göstergesi kullanıldı. Etki değeri en düşük olan son yüzde 25’lik dilime giren dergilerdeki makaleler ile etki değeri sıfır veya henüz belirlenmemiş olan dergilerdeki makaleler, bu sıralamada değerlendirilmedi.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance URAP Araştırma Laboratuvarı’nca açıklanan “Dünyanın En İyi 3000 Üniversitesi Sıralaması” listesine www.urapcenter.org sitesinden ulaşılabilir.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, son yıllarda ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında gösterilen başarılardan dolayı emeği geçen akademisyenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/zpdc
    Önceki İçerikYÖKAK Değerlendirme Takımı’nın Üniversitemizdeki KAP Saha Ziyaretleri Başladı
    Sonraki İçerikBAİBÜ’de Bağımlılıktan Uzak Sağlıklı Gençlik Konferansı Gerçekleştirildi