BAİBÜ’den Mantar Üretiminin Yaygınlaştırılmasına Destek

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve Bolu Belediyesi arasında, kültür mantarı ve Bolu yöresine özgü mantarların yetiştirilmesi, araştırma-geliştirme ve tanıtım çalışmalarının yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

    Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen törende, protokol metni, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından imzalandı.

    Törene; Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Müttalip Gündoğdu ve Doç. Dr. Mustafa İmren, Fakülte Sekreteri Sadettin Fırat, akademisyenler ve belediye personeli katıldı.

    Protokol kapsamında Bolu Belediyesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin bodrum katındaki mantarhanede, kültür mantarı ve yöreye özgü diğer mantarların üretimi ve tanıtımı çalışmalarını yapacak; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ise, araştırma geliştirme çalışmalarını gerçekleştirecek.

    Projeyle, mantar üretimi araştırma geliştirme çalışmaları sonucu elde edilecek veriler ışığında, Bolu’da mantar yetiştiriciliğinin teşvik edilerek, tarımsal kalkınmaya fayda sağlanması hedefleniyor.

    Metnin imzalanmasından önce kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, üniversitelerin eğitim, araştırma-geliştirme ve elde ettikleri verileri toplumla paylaşma görevleri olduğuna işaret ederek, “Artık Ar-Ge kısmı yeterli olmuyor, Ür-Ge kısmı konuşuluyor, yani ürün geliştirme konuşuluyor. Bu noktada Bolu Belediyesi hem mantar fidesinin temininde hem de ürün geliştirmede bize imkân sunacaklar. Aynı zamanda araştırma geliştirme faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu iş birliğinde iki önemli kurum, Bolu adına kârlı bir işe imza atıyor. İnşallah Bolu halkı ve üniversitemiz için de hayırlı olur.” diye konuştu.

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, proje hakkında bilgi vererek, özetle “Biz, mantar üretimini sosyal sorumluluk projesi olarak da görüyoruz. Buradaki amacımız, mantar üretimi ve pazarlaması konusunda vatandaşımızı bilgilendirmek. Aynı zamanda üniversitemizin değişik mantar türleri ile ilgili araştırma yapabilmesine katkı sunmak. Sayın Rektörümüze, Fakülte Dekanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum, böyle faydalı bir projeye destek verdikleri ve bizlerin önünü açtıkları için.” dedi.

    Protokolün imzalanmasının ardından Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ndeki mantar üretimi ve yaygınlaştırılmasının yapılacağı Mantarhane bölümü gezildi.

    Önceki İçerikŞehitlerimiz İçin Dua’ya Bekliyoruz.
    Sonraki İçerikBAİBÜ İlahiyat Camii’nde İdlib Şehitlerimiz İçin Kuran Okundu Dua Edildi