BAİBÜ’de Psiko-Sosyal Müdahalenin Bir Parçası Psikolojik İlk Yardım Konferansı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile Bolu İl Müftülüğünün birlikte organize ettiği Psiko-Sosyal Müdahalenin Bir Parçası Psikolojik İlk Yardım Konferansı Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirildi.

    Konferansa Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır, akademisyenler ve müftülük personeli katıldı.

    Konferansta açılış konuşmasını BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Uğurlu yaptı. Katılımcılara ve konferansta emeği olanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Uğurlu, 6 Şubat 2023’te ülkemizde yaşanan deprem felaketinin etkilerinin sürdüğünü ve depremi yaşayan kişilerin yaşayabileceği travmaları atlatmaları konusunda neler yapılabileceğinin aktarılması açısından konferansın önemine değinerek sözlerini noktaladı.

    Tahiroğlu Bolu İl Müftülüğünün Deprem Sonrası Faaliyetlerine Değindi

    Uğurlu’nun ardından söz alan Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu büyük deprem felaketi ardından düzenlenen bu tür akademik faaliyetlerin önemine vurgu yaptı. Kendisinin de Kahramanmaraş Afşinli olduğunu belirten Tahiroğlu Ülkemizin el birliği ile bu badireyi atlatacağına inandığı söyledi. Tahiroğlu, Bolu İl Müftülüğünün deprem sonrası faaliyetleri hakkında bilgi verdi, konferansta emeği olanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

    Felaketin Ardından Yaraları Sarmamız Gerekli

    Konuşmalar ardından konferans moderatör BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin ve konuşmacı olarak BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sema Karagöz ile başladı. Prof. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin katılımcılara ve programda emeği olanlara teşekkür ederek sözlerine başladı.  6 Şubat 2023’te ülkemizde yaşanan deprem felaketle ilgili konuşan Yeğin, yaşanan felaketin ardından akademik camia olarak yaraların sarılmasında üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade ederek konuşmacı Dr. Öğr. Üyesi Sema Karagöz’ü takdim etti.

    Psikolojik İlk Yardımı Herkes Yapabilir

    Dr. Öğr. Üyesi Sema Karagöz konuşmasına psikolojik ilk yardımın tanımını yaparak başladı. Psikolojik ilk yardımı herkesin yapabileceğini belirten Karagöz deprem felaketinin yaşandığı yerlerde karşılaşılabilecek durumları, deprem felaketinin yaşandığı yerlere gitmeden önce ve sonra neler yapılması gerektiğini anlattı. Felaketi yaşayan çocuklara yardım etmek için gelişim dönemlerine göre müdahale etmek gerektiğini vurgulayan Karagöz, psikolojik ilk yardımın nasıl sonlandırılabileceği hakkında örnekler vererek sözlerini bitirdi.

    Konferans sonunda Karagöz ve Yeğin’e, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ve BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/lajw
    Önceki İçerikSıfır Atık Günü / Panel
    Sonraki İçerikYÖK’ten Bahar Dönemine İlişkin Açıklama