BAİBÜ’de Bağımlılıktan Uzak Sağlıklı Gençlik Konferansı Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bağımlılık sorununa karşı bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği Bağımlılıktan Uzak Sağlıklı Gençlik Konferansı gerçekleştirildi. Konferansa Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmetler Uzmanı Elif Nur Konuk ve Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiseri Filiz Ceyhan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa BAİBÜ Rektör Yardımcısı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyon Başkanı Prof. Dr. Aydın Him’in yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kesgin: “BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden İlk Etkinlik”

Konferansta açılış konuşmasını BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin gerçekleştirdi. Kesgin BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tarihçesinden ve kuruluş amacından bahsetti. Bağımlılıkla mücadeleyi milli mücadele olarak görmemiz gerektiğini ifade eden Kesgin, Türkiye’nin en önemli sermayesinin insan olduğunu vurguladı. BAİBÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk etkinliğini gerçekleştirdiğini belirten Kesgin, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Konuk: “Bağımlılık Bir Tür Beyin Hastalığıdır”

Kesgin’in ardından sunumunu yapmak için kürsüye gelen YEDAM Sosyal Hizmetler Uzmanı Elif Nur Konuk YEDAM’ın faaliyetleri ve bağımlılıkla mücadelesi hakkında bilgi verdi. Konuk, bağımlılık türleri ve neler yapılması gerektiğiyle ilgili sunum yaptı. Bağımlılığın bir tür beyin hastalığı olduğunu ifade eden Konuk; bağımlılığın şeker, tansiyon gibi sürekli mücadele edilmesi ve kontrol altında tutulması gereken bir hastalık olduğunu belirtti. Bağımlılığın nedenlerine değinen Konuk, bağımlı kişinin genel özellikleri hakkında bilgi vererek bu tür kişilerle karşılaşıldığında neler yapılması gerektiğinden bahsetti. YEDAM’ın bağımlılıkla ilgili olarak hazırladığı 2 kısa filmi katılımcılara izleten Konuk, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Ceyhan: “Bağımlılar Çoğunlukla 15-24 Yaş Arası Madde Kullanımına Başlar”

Konuk’un sözlerini bitirmesinin ardından Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiseri Filiz Ceyhan sunumunu yapmak için kürsüye geldi. Ceyhan uyuşturucuyla mücadele hakkında bilgi verdi. UYUMA adlı uygulamadan bahseden Ceyhan herkesin bu uygulamayı telefonuna indirmesini talep etti. Bağımlıların çoğunlukla 15-24 yaş arası madde kullanımına başladığını belirten Ceyhan, katılımcılara madde bağımlılığıyla ilgili 2 kısa film izletti. Uyuşturucu madde üretim ve tüketiminin, alım ve satımının, ihracat ve ithalatının yasak olduğunu vurgulayan Ceyhan kurallara uymayanların uğrayacağı yaptırımları aktarıp katılımcılara teşekkür ederek sunumunu bitirdi.

BAİBÜ Müzik Topluluğu’ndan 4 Şarkılık Bir Dinleti ve Katkı Yapanlara Teşekkür Belgesi

Ceyhan’ın sunumunu bitirmesinin ardından BAİBÜ Müzik Topluluğu 4 şarkılık bir dinleti icra etti. Müzik Topluluğu’nun müzik dinletisini bitirmesinin ardından konferansa katkıda bulunanlara Prof. Dr. Aydın Him ve Kesgin ve akademisyenler tarafından teşekkür belgesi verildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/aulb
    Önceki İçerikBAİBÜ’nün URAP Dünya Sıralamasındaki Yükselişi Sürüyor