BAİBÜ’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Bolu Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Üniversitemiz ev sahipliğinde bir kutlama programı düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Haluk Saygılı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan, akademisyenler, öğrenciler ve Bolulular katıldı.

Protokol üyeleri, program öncesinde fuaye alanında açılan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Semiha Şakir Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi sakinlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergiyi gezdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, engelli bireylerin haklarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık’ın, BM tarafından 1992’den bu yana Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, “Ülkemizde de nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’si engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Hepimiz insanız ve mutlaka birbirimize değer vermemiz gerekiyor. Ama engelli kardeşlerimize daha fazla değer vermeli ve saygı göstermeliyiz. Çünkü onlar bir hassasiyete sahipler. Bugün onlar engellidir, yarın da biz olabiliriz.” dedi.

Vali Kılıç: “Sosyal Yaşama Dahil Olan Engelli Kardeşlerimiz Bizlerin de Gücüne Güç Katıyor.”

“Engelli kardeşlerimizin içinde o kadar başarılı insanlar var ki, spordan sanata pek çok alanda isimlerini duyuruyorlar.” vurgusu yapan Vali Kılıç, özetle “Bizler de bunları göğsümüz kabararak ifade ediyoruz. Ampute Milli Takımımız biliyorsunuz, Dünya Şampiyonu oldu. Okçuluk alanında Olimpiyatlarda dereceye giren kardeşlerimiz var. Diğer alanlarda da hep böyle. Fırsat ve değer verildiğinde ne kadar başarılı olabildiklerine hepimiz şahit oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda çok büyük hassasiyeti var. Bütün kamu kurumlarının mutlaka engellilerin erişimine uygun olması noktasında bir çalışma başlattı. Bakanlıklarımız bu konuda çalışma yürüttüler. Engelli bireylerin, sokağa çıkmalarını, başarılı olmalarını istiyorsak öncelikle fiziki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Sosyal yaşama dahil olan engelli kardeşlerimiz bizlerin gücüne de güç katıyor. Böylece daha güçlü bir Türkiye olabilir ve Atatürk’ün belirttiği gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkabiliriz.” diye konuştu.

Engelli Kardeşlerimizin Gösterileri Büyük Beğeni Topladı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Semiha Şakir Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi sakinlerinin, öğretmenlerinin yardımıyla tiyatrodan halk oyunlarına, şarkıdan şiire ustalıkla hazırladıkları ve sahneledikleri gösterileri büyük beğeni topladı.

Engelli kardeşlerimizin, bir avuç kömür için alın teri döken kıymetli madencilerimizi yâd ettiği tiyatro oyunu ile orkestra eşliğinde ritim tuttukları marşlar büyük alkış aldı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/xniu
    Önceki İçerikSertifikalı Hizmet İçi Eğitimler Başlıyor