BAİBÜ, Times Higher Education Alanlara Göre Dünya Üniversiteleri Listesi 2023’de 4 Alanda Sıralamaya Girdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, uluslararası saygın derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) sayı ve alan çeşitliliği açısından dünya üniversiteleri arasında bugüne kadar yaptığı en kapsamlı sıralama olan THE WUR 2023 Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarına göre, uluslararası üniversiteler arasındaki yerini yükseltmeye devam etti.

Times Higher Education THE WUR 2023 Dünya Üniversite Sıralamasında bu yıl, 104 ülkeden 1799 uluslararası üniversite sıralandı.

Üniversitemiz, Fizik Bilimlerinde Sıralamasını Yükseltti

Alanlara Göre Dünya Üniversite Listesi’nin 2023 sonuçlarına göre, Klinik ve Sağlık Bilimleri, Yaşam Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Fizik Bilimleri alanlarında sıralamaya giren Üniversitemiz, Fizik Bilimlerinde sıralamasını geçen yıla göre yükselterek önemli bir başarıya imza attı

Eğitim Bilimleri alanında 501-600 bandında sıralanan Üniversitemiz, Klinik ve Sağlık Bilimleri’nde 801+ ve Yaşam Bilimleri’nde 801-1000 bandında yer aldı. 2022 sonuçlarına göre Fizik Bilimleri alanında 1001+ olan sıralamasını, 801-1000 bandına yükseltti.

BAİBÜ, listeye girmeyi hak kazanan Türk üniversiteleri arasında; Klinik ve Sağlık Bilimleri’nde 45 üniversite içinde 12’nci, Yaşam Bilimleri’nde 23 üniversite içinde 7’nci, Fizik Bilimleri’nde 41 üniversite içinde 11’inci olarak ulusal alanda kendine yer buldu.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, ulusal ve uluslararası saygın derecelendirme kuruluşların akademik performans sıralamalarında Üniversitemizin özellikle son yıllarda istikrarlı bir şekilde üst basamaklara yükselmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu başarılarda emeği geçen değerli akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere teşekkür etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/absf
    Önceki İçerikAçık Kapı Görüşmeleri Başladı