BAİBÜ, Dünyadaki Çevreci Üniversiteler Sıralamasında Puanını Artırdı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) bu yıl sıralamaya katılan üniversite sayısı artmasına rağmen puanını artırarak, dünyadaki çevreci üniversiteler arasında bir kez daha yer almayı başardı.

    Dünya üniversitelerini çevre bilinci ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric sıralamasına ilk kez 2019 yılında başvuran Üniversitemiz, 3 bin 850 puan alarak 780 üniversitenin sıralandığı listeye girmeyi başardı. Üniversitemiz, 2021 yılında sayısı 956’ya çıkan üniversitelerin yer aldığı sıralamada 4 bin 825 puan almıştı.

    BAİBÜ bu yıl sıralamaya giren 1050 üniversite arasında puanını 4 bin 930’a çıkardı. Üniversitemiz, Türkiye’den sıralamada yer alan 83 üniversite arasında 63’üncü olurken dünya sıralamasında ise 709’uncu oldu. GreenMetric 2022 sıralamasına https://greenmetric.ui.ac.id/rankings/overall-rankings-2022 adresinden erişim sağlanabilir.

    Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılından bu yana uygulanan GreenMetric derecelendirme sistemi, atıklar, enerji, eğitim, su, ulaşım, iklim değişikliği gibi alanlarda üniversiteleri değerlendirerek, her alan için ayrı puan verip üniversiteleri aldıkları toplam puanlara göre sıralıyor.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, yeşil ve çevreci kampüsler oluşturmak amacıyla ortaya koyduğu sıfır atık, enerji tasarrufu uygulamaları, atık yöntemi ve benzeri proje ve çalışmalarıyla, kurumsal kapasitesini ve alt yapısını geliştirerek, önümüzdeki yıllarda GreenMetric sıralamasında daha üst sıralara çıkmayı hedefliyor. Üniversitemiz bünyesinde 2021 yılında kurulan Çevre Koordinatörlüğü Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne Sıfır Atık Belgesi başvurusunu yapmış olup üniversitemizin tüm kampüslerini sürdürülebilir ve çevreci kampüsler alanında ilk sıralara çıkarma yönündeki çalışmalarına son hız devam etmektedir. Çevre Koordinatörlüğü’nün faaliyetlerine http://cevko.ibu.edu.tr/ adresinden erişim sağlanmaktadır.

    GreenMetric Sertifikası (PDF): ibu_edu_tr_factfile_2022_full

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ekxa
    Önceki İçerik“Toplu Hikayeler” Tiyatro
    Sonraki İçerikBAİBÜ’den Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Etkinliği