BAİBÜ Ailesi, 15 Temmuz Kahramanlarını “Demokrasi ve Milli Birlik” Yürüyüşüyle Andı

15 Temmuz şehit ve gazilerini minnetle anmak ve o geceyi daha iyi idrak edebilmek amacıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 6’ncı yıldönümü dolayısıyla ve “Türkiye Aşkına” temasıyla 81 ilde etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Rektörlüğümüz tarafından düzenlenen yürüyüşe; Rektör Alişarlı’nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter İhsan Ağcan, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Yaklaşık 2 Kilometrelik Yolu 15 Temmuz Direnişi Ruhuyla Yürüdüler

Gölköy yerleşkesinde Kongre Merkezi önünden başlayıp protokol yolundan devam eden yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Bulvarı’ndan Tıp Fakültesi’ne kadar sürdü. Şehit ve gazilerin saygı ve minnetle yâd edildiği yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş, Tıp Fakültesi kavşağı yolundaki İlahiyat Fakültesi Ali Ericek Uygulama Camisi’nde sona erdi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, hain darbe kalkışmasının 6’ncı yıldönümünde şehit ve gazilerimizi anmak ve vatana sahip çıktıklarını göstermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Bu sessiz yürüyüş, şehitlerimiz ve gazilerimiz için onurlu ve gururlu bir anlam taşıyor. O geceki hainler için ise, nefret ve hınç dolu bir yürüyüş yapıyoruz. O gece, milletin kendilerine emanet ettikleri silahlarla yine millete, devlete ve vatanın birliğine karşı yapılmış olan hain darbe girişimi, geride 250 şehit ve 1300’e yakın gazi bıraktı. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyoruz; gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz.” dedi.

Rektör Alişarlı: “Bu Hainler, Kurtuluş Savaşı’nda Bile Yaşanmamış Bir Olay Olan Büyük Millet Meclisi’ni Bombaladı”

Şehit ve gazileri anmak için gerçekleştirilen sessiz yürüyüşün çok büyük bir anlamı olduğuna işaret eden Rektör Alişarlı, özetle “O geceyi unutmamamız lazım. O gecenin öneminden biri şudur ki; bu millet birçok askeri darbe gördü ama hiçbirinde milletine karşı doğrultulmuş bir silah asla görmedi. Devşirilmiş bir nesil, kendi öz toprağında, kendi öz insanına maalesef silah doğrulttu. Daha da vahim olanı ise, bu hainler Kurtuluş Savaşı’nda bile yaşanmamış olan Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Bir Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz vardı; bir de artık Gazi Meclisimiz var. Bu hainlikleri unutmayacağız.” diye konuştu.

“En Büyük İradeyi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Bu Millet Göstermiştir”

15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurgulayan Rektör Alişarlı, özetle “15 Temmuz’u nesilden nesile aktarmamız lazım. Her ortamda bir vesile ile dillendirilmesi, çocuklarımıza, torunlarımıza anlatılması gerekiyor. Çünkü bunlar unutulduğu, hatıralardan silindiği vakit yeniden filizlenebiliyor. Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde hem vatanımızı hem milli iradeyi hep birlikte koruyacağız ve ilelebet yaşatacağız. Nasıl ki İstiklâl Marşı bir daha asla yazılmayacaksa, böyle darbeleri de artık bu devlet, bu millet, bu vatan bir daha görmeyecek. Bunun da en büyük garantisi, o gün sokağa çıkan, liderini dinleyerek meydanlara gelen milletimizdir. En büyük iradeyi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu millet göstermiştir ve bu ilelebet devam edecektir. Bunun en büyük kaynağı, bu milletin kadim kodlarında yer alan vatan ve millet sevgisidir.” ifadesini kullandı.

“Allah Bir Daha Bizlere Bu Karanlık Geceyi Yaşatmasın.”

Rektör Alişarlı sözlerini, “Ümit ederim, bunlar bir daha olmaz. Allah bir daha bizlere bu karanlık geceyi yaşatmasın. Önümüz hep aydınlık kalsın. Huzur ve barış içerisinde inşallah nice günler yaşayalım. Vatanımız, milletimiz, devletimiz hep var olsun.” diyerek tamamladı.

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz İçin Dua

Rektör Alişarlı’nın konuşması sonrasında İlahiyat Fakültesi Ali Ericek Uygulama Camisi önünde tüm şehit ve gazilerimiz için, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Karasakal tarafından dua edildi.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Doç. Dr. Ali Osman SOLAK’ın Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Öğrencimiz Aleyna DABANLI’nın Vefatı)