Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden 70 Öğrenci Üniversitemizi Ziyaret Etti

Kültürler arası etkileşimi güçlendirmek ve öğrenci ve akademisyenlere Türkiye ve Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2022 Avrasya Yaz Okulu projesi kapsamında, Kazakistan’daki Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrenci ve yöneticileri Üniversitemizi ziyaret ettiler.

Türkiye genelinde yürütülen Avrasya Yaz Okulu projesi kapsamında Üniversitemizi ziyaret eden Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Genel Sekreteri Ahmet Şevki Zengin, Rektör Vekili Özel Kalem Dinara Zulpikharova, Hazırlık Okulu Müdür Yardımcısı Ahmed Begdilla ve Tercüman Umida Rametova ile 70 öğrenci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz tarafından karşılandı.

Uluslararası Öğrencilere Üniversitemizin Tanıtımı Yapıldı

Gölköy kampüsünü gezen uluslararası öğrencilere, Üniversitemizin merkez ve ilçe yerleşkeleri ile eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Uluslararası öğrenciler Üniversitemizi ve kampüsün doğal güzelliklerini çok beğendiklerini ifade ettiler.

Göl yüzeyini örten nilüferleri ve gür ormanlarıyla ülkemizin önemli milli parklarından biri olan Abant Gölü’nü de gezen uluslararası öğrencilere, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Genel Sekreteri Ahmet Şevki Zengin tarafından yazar Mustafa Kutlu’nun kitaplarından seçkiler armağan edildi. Ziyaret, konuk öğrencilere ikram edilen akşam yemeğinin ardından sona erdi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında imzalanan eğitimde iş birliği protokolü kapsamında, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden mezun olup yüksek lisans ve doktorasına Üniversitemizde devam eden uluslararası öğrencilerimiz bulunuyor.

Önceki İçerikRektör Alişarlı’dan Üniversitemize Yerleşen Öğrencilere “Tebrik ve Hoş Geldiniz” Mesajı
    Sonraki İçerik8. Uluslararası EMI Girişimcilik & Sosyal Bilimler Kongresi Hk.