AİBÜ’de Hadis İnkârcılığı ve Müsteşrikler Paneli…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “Hadis İnkârcılığı ve Müsteşrikler” konulu panel düzenlendi. Fakültenin konferans salonunda düzenlenen paneli, Bolu İl Müftüsü İzani Turan ve AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu ile öğretim elemanları ve öğrenciler izledi.

Moderatörlüğünü AİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Macit Demirer’in yaptığı panelde, Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan, “Ehl-i Kur’an (Hint Kıtası) Hadis İnkârcılığı; Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü, “Hadis ve Müsteşrikler”; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlyas Canikli, “Kur’an Bize Yeter Söyleminin Hadis İnkârcılığı ile İlişkisi” ile Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Koçyiğit “Günümüz Türkiyesi’nde Hadis İnkârcılığının Argümanları” konularında sunum yaptılar.

Önceki İçerik38 Üniversite, AİBÜ’deki Sosyal Bilimler Kongresi’nde Bir Araya Geldi
    Sonraki İçerikBAMER Konseri ve Halk Dansları Gösterisi