AİBÜ Seben İzzet Baysal MYO İlk Mezunlarını Verdi

İki yıl önce İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği programı ile eğitim öğretime başlayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi. MYO’nun Seben’deki kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök, İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyeti üyeleri, öğretim elemanları ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmaları ve mezuniyet eğlenceleriyle sona erdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök, MYO’nun 40 öğrenci ile eğitim hayatına başladığını ifade ederek, “Seben’deki öğrenciler başta yerel yönetimler olmak üzere tüm halkımızın sıcak sevgisi içinde iki yıllarını geçirmişlerdir. MYO’nun ilk mezunları bu değerli öğrencilerimiz, bu kurumun gelişmesinde ilk adımı atmışlardır.” dedi.

İzzet Baysal Vakfı adına bir konuşma yapan vakfın Eğitim Koordinatörü ve Sekreteri Mustafa Yaman ise, duygusal bir konuşma yaparak “Karşımızda pırıl pırıl öğrencilerimiz var, velilerimiz de onları yalnız bırakmadılar. Öncelikle velileri tebrik ediyorum,  pırlanta gibi çocuklar yetiştirip bize gönderdiğiniz için. Gençleri tebrik ediyorum, Seben’de ilkler olduğunuz için ve Sebenlileri tebrik ediyorum, sizi öz çocukları gibi bağırlarına bastıkları için.” ifadelerini kullandı.

‘Mezunlar Olarak Seben İzzet Baysal MYO’ya Sahip Çıkın’

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ise, okulun kuruluşunda kısa zamanda önemli yol kat edilmesini sağlayan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ile İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyeti üyelerine teşekkür ederek, “Öğrencilerimizden ayrılmak çok zor olacak. Üniversitemiz büyüyor, inşallah Seben’de büyüyecek ve hayal edemeyeceğimiz noktalara gelecek. Burada İzzet Baysal’a yakışır nesiller, gençler yetiştireceğiz inşallah. Bunun sözünü veriyoruz.” diye konuştu.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada, buradaki öğrencilerimizin ilk göz ağrıları olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugünlere kolay gelinmedi, her sıkıntıyı aşarak bugünlere geldik. Bugün bir programımız var ama bu yıldan itibaren iki, gelecek yıldan itibaren 3 belki de 4 program şeklinde farklı alanlarda öğrencilerimiz eğitim görecekler. Sizlerin yeri çok ayrı. Hayatınız boyunca burayı unutmayın ve okulunuzu ziyaret edin.  Mezunlar olarak Seben İzzet Baysal MYO’ya sahip çıkın.” dedi.

Seben’in Bolu’nun Çukurova’sı olarak adlandırıldığını hatırlatan Rektör Coşkun, “İlçenin tarımını da dikkate alarak burada tarımla ilgili bir ya da iki program açma konusunda adımlarımız var. Bu sene inşallah Eylül ayında Bahçe Bitkileri Tarımı programı da burada açılacak. Biliyorsunuz sizlerin programında da istihdam açığı var. Bu açığın kapatılmasında sizler büyük rol oynayacaksınız. Kariyerinizde büyük başarılar elde edeceğinize inanıyorum. Mezun olduktan sonra da hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

‘Biz Burada, Tüm Toplumların Özlemi Olan Birlikte Yaşama Mozaiğini Oluşturduk’

Törenin son konuşmasını yapan mezun öğrenci Elif Özdemir ise, sevinci ve hüznü bir arada yaşadığını belirterek, “Mutluyuz, çünkü artık mezun oluyoruz. Kendi ayaklarımız üzerine durabileceğimize olan inancımızla geleceğe emin bir adım atmanın gururunu yaşıyoruz. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı olmak için yetiştirildik. İnsanca bir yaşam için, insana hizmet etmek misyonuyla yeni yolumuzun başlangıcındayız. Üzgünüz, çünkü birlikte gülüp ağladığımız, aile olduğumuz arkadaşlarımızla, hocalarımızla yollarımızı ayırma vakti geldi. Biz burada el ele, gönül gönüle tüm toplumların özlemi olan birlikte yaşama mozaiğini oluşturduk.” diye konuştu. Konuşmaların ardından defile ve halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, mezuniyet eğlenceleriyle sona erdi.

Önceki İçerikÖğrenci Proje Pazarı ve Yarışması Açılış Programı
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı